Podzim se blíží, ukliďte si terasu

Dřevo ve venkovním prostředí snadno podléhá povětrnostním vlivům. Kvůli tomu povrch terasy ztrácí původní barvu a časem praská. Dlouhodobě se ve dřevě usazuje špína, houby, řasy anebo mech. Na začátku podzimu a také jara je proto třeba dřevěnou terasu důkladně vyčistit speciálním přípravkem a natřít olejem. Ten pomůže dřevo „zakonzervovat“ a chránit terasu před srážkami, sněhem i mrazem.

Údržba dřevoplastové terasy je mnohem méně náročná. Stejně jako u dřevěné terasy je třeba provést základní úklid, to znamená smést větší nečistoty i drobný prach, který se zde přes léto stihl nashromáždit. Pokud je vaše terasa více znečištěná, lze ji lehce okartáčovat v podélném směru. V případě, že se nečistota dostala do spár, stačí ji vymést koštětem.

Pokud vám něco do spáry přes léto spadlo, dá se dané prkno snadno vymontovat. Poté je nejlepší omýt terasu čistou nebo mýdlovou vodou. Využít lze i vysokotlaký čistič pod tlakem max. 80 bar. Tím je v podstatě práce s WPC terasou u konce. „Díky složce vysoce kvalitního a zdravotně nezávadného polymeru HDPE (high-density polyethylen) jsou WPC terasy odolné i proti náročným povětrnostním podmínkám,“ uvedla Zuzana Krucká, marketingová manažerka společnosti WPC – WOODPLASTIC.

Samozřejmě i mezi WPC terasami najdeme nekvalitní materiály, které lákají na nižší cenu, ale kvůli například nekvalitní plastové složce nemohou splnit očekávání kupujících. Majitel takové terasy pak velmi brzy zjistí, že se investice do kvality vyplatí. A jak reagují dřevoplasty v zimě? „Pokud je na terase pouze voda nebo sníh, tak terasa neklouže, prkno vás brzdí,“ uvádí dále Krucká. V případě, že teploty klesnou pod nulu, i na WPC terase se utvoří námraza. Té se ale není třeba bát. Kvalitní WPC dokáže odolat i minusovým teplotám, doporučují se navíc pořizovat plná prkna, do nichž nezatéká.  

Společnost WPC – WOODPLASTIC a.s. je předním českým výrobcem unikátních produktů z materiálu WPC dle licence Strandex Corporation (USA). Vyrábí a prodává prvotřídní plná terasová prkna s ploty z materiálu WPC (WOOD-PLASTIC COMPOSITE), s obsahem 60 % dřeva a 40 % kvalitního, zdravotně zcela nezávadného polymeru HDPE) v mnoha designech, velikostech i barevných variantách. Produkty WoodPlastic® jsou výjimečné svojí odolností vůči povětrnostním vlivům, vysokou kvalitou provedení, dokonalým designem a téměř nulovou potřebou údržby (zcela bez natírání). Garantovaná záruka činí až 25 let. Více informací na: www.woodplastic.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada