Akvarijní svět si zamilujete

REKLAMA       Jiřina Kavková, 17.9.2015
Akvarijní rybičky jsou poměrně nenároční domácí mazlíčci. Pokud váš prcek doma kňourá, že by chtěl nějaké zvířátko, pořiďte mu rybičky. Ty jsou totiž prakticky bez práce, a díky akvárku prokoukne i váš interiér.

Krásná ozdoba do obývacího pokoje, ložnice, chodby i předsíně. Akvárka sluší každé místnosti. Pokud si dáte s aranžováním interiéru akvária práci, může být výsledek naprosto ohromující. Hezčí zpravidla bývají mořská akvária, a to z toho důvodu, že korály a nádherně pestré ryby ve sladkých vodách prostě nenajdeme.

Akvárium se slanou vodou je pracné na zařízení, proto je v tomto případě daleko lepší využít služeb firmy, která vám s přípravou akvária pomůže. Do mořských akvárií je totiž potřeba dávat rybičky postupně, zvolit správnou skladbu živočichů a v neposlední řadě jim vytvořit identické prostředí, jako to, ze kterého ryby pocházejí.

Klaun očkatý žije v symbióze se sasankou

Třeba takový Klaun očkatý známý spíš pod názvem Nemo z filmu „Hledá se Nemo“ se může chovat maximálně v páru, více ryb stejného druhu by se totiž v akváriu nesneslo. Klaun očkatý žije v symbióze se sasankami, ty na něj vůbec nepůsobí, protože je Klaun imunní vůči jejich žahání. Pokud si pořizujete tuto rybu, nezapomeňte i na sasanku.

Starosti o sladkovodní akvárium už jsou menší, jen málokdy je potřeba přidávat živočichy v etapách a hlavně je tvorba přirozeného prostředí daleko jednodušší. Akvárium totiž můžeme napustit i vodou z kohoutku, která by ale měla předtím pár dní odstát, aby z ní vyprchal chlór. Kromě květin a akvarijní dekorace nic speciálního sladkovodní akvárium nepotřebuje.

A jak si vybrat to správné akvárium?

Akvárií je tolik druhů, že záleží prakticky jen na vás, vašich možnostech a také prostoru. Můžete si pořídit akvárium hranaté, malé, velké, skleněné či plastové. Dostupné jsou také klasická kulatá akvária pro zlaté rybky nebo třeba pro Bojovnici pestrou. Akvárium se vám pak vejde i na stůl ve vaší pracovně a můžete během práce pozorovat rybičku.


Pokud máte dobře zařízené akvárium, které obsahuje vše, co je pro chov rybiček potřeba, stačí už jen ryby jednou denně nakrmit. Zjistěte si pečlivě, jaké krmivo vyžadují. Některé ryby jsou živy z planktonu, jiným postačí klasické lupínkové krmivo a další milují červy, cvrčky nebo nitěnky. Nemusíte, ale mít strach poslední zmiňované se dají sehnat i ve zmrzlé formě.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry