Škoda Auto rozdá poškozeným zákazníkům pneumatiky

TNBiz, 8.11.2015

Na to, že německá automobilka Volkswagen manipulovala s emisemi, se přišlo letos v září v USA. Později se ukázalo, že se problém týká také aut v Evropě. Škoda Auto, která je součástí koncernu Volkswagen Group, přiznala, že na obcházení měření emisí se přišlo také u starších modelů Fabia, Octavia, Superb, Rapid nebo Roomster. Mělo jít o vozy vyrobené v letech 20092013, v Česku prodala automobilka v tomto období přes 150.000 nových vozů s naftovými motory.

Automobilka Škoda teď řeší, jak se s celou aférou vypořádat. Majitel totiž bude muset nechat svůj vůz upravit, nejspíš bude potřeba nový software. Zatím se hovoří o vstřícném řešení směrem k zákazníkům.

Podle pátečních Hospodářských novin bude mít náhrada za ušlý zisk a čas ztracený v servisu různou podobu. Poškozenému zákazníkovi by například mohl být bezplatně vyměněn olej a provozní kapaliny, mohl by dostat zdarma pneumatiky, finanční poukázky na další služby nebo rovnou peníze.

Škoda tak chce zamezit případným žalobám ze strany nespokojených vlastníků aut, i ty se ale v Česku už objevují. Češi by za komplikace spojené s úpravou vozu mohli podle právníků dostat odškodnění ve výši 10 % ceny auta.

Agentura pro ochranu životního prostředí Volkswagen obvinila, že u vozů s naftovými motory používala software umožňující při testování emisí skrývat nadlimitní hodnoty toxických oxidů dusíku.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky