Vánoční úklid: čistota koupelny je vizitkou každé domácnosti

Vánoční, nebo vlastně předvánoční úklid zahrnuje většinou uklízení celého bytu. Myjí se okna a všechny povrchy, důkladně utírá prach, perou závěsy... Pro úklid je velmi důležitá koupelna. Ne nadarmo se říká, že podle vzhledu a čistoty koupelny se vytváří dojem z celé domácnosti. Dejte si záležet a koupelně se věnujte s pečlivostí.

Záhyby – na ty se zaměřte obzvlášť

Místa kolem sifonů, kohoutků, všechny rohy a spáry – to jsou právě ta místa, která byste neměli přehlížet. Jednak se zde hromadí bakterie a především vám pokazí dojem i z jinak zcela uklizené koupelny.

Zrcadlo, zrcadlo, řekni mi…

Lesk a zrcadlo k sobě neodmyslitelně patří. Chemie a saponáty už se však k zrcadlu hodí méně. Na čištění skel a zrcadel použijte papírové utěrky (nezanechávají chloupky a šmouhy) a Fixinelu multifunkční, která zajistí čistotu i lesk.

Zbavte se plísně

Plíseň je mikroskopická houba, která ke svému životu potřebuje přítomnost organických živin, vhodnou teplotu a vysokou vlhkost – a právě proto se plísním v koupelně tak dobře daří. Aby se neobjevila ve vaší koupelně, dbejte na pravidelný úklid a větrání. Ale pozor, nestačí čisticím prostředkem jen povrch omýt, je třeba nechat čisticí prostředek působit a následně důkladně opláchnout. Co nejčastěji v koupelně větrejte, abyste vlhkost vzduchu snížili.

Vodní kámen – s tím moc parády nenaděláte

Povrch, na kterém se usadí vodní kámen, vypadá nevzhledně a jako permanentně špinavý. Například Fixinela antikalk efektivně odstraní vodní kámen a mýdlové usazeniny ze všech povrchů v koupelně.

Pozor na ucpané umyvadlo

Ucpané umyvadlo nelahodí oku žádného hosta a přitom je tak jednoduché ho zprůchodnit. Vypláchněte umyvadlo horkou vodou a do sifonu opatrně nasypte prostředek pro rozpuštění usazeniny. Opět propláchněte proudem horké vody a máte hotovo.

Plastová zástěna u vany

Na zástěně se často drží kapky vody i mýdlové usazeniny, což nepůsobí příliš esteticky. Čisticí přípravek naneste na plastovou zástěnu měkkou částí houbičky, abyste plast nepoškrábali a nechejte působit. Potom stačí jen spláchnout vodou a za pomocí houbičky zbavit povrch zbytků čisticího prostředku.

Zbavte se zbytečných lahviček

Okupují vaši koupelnu šampóny, krémy nebo jiné lahvičky, které jste již déle než měsíc nepoužili? Ortel je jasný – pryč s nimi - v koupelně pouze zabírají místo a šance, že je ještě někdy použijete, je mizivá.

Teď už se můžete v klidu pustit třeba do přípravy vánočního cukroví a dobrot :)



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Koupelna