Nářadí a vybavení dílny: od vrtačky po regál

 Patříte mezi kutilské nadšence, kteří svůj volný čas tráví ve vlastní dílně skloněni nad hranoly dřeva nebo hromádkami šroubů, matic a ozubených koleček? Pokud ano, řemeslné činnosti jsou zřejmě vaší největší zálibou, životním stylem, anebo povoláním. Ať už ve své dílně pracujete se dřevem, svařujete nebo rozebíráte motory, základem je její šikovné prostorové řešení a kvalitní nářadí. Dokonale vybavenou dílnu můžete mít i s pomocí projektových marketů Hornbach.

Profesionální vybavení dílny se v první řadě odrazí na kvalitě vaší práce. Odborníci z projektových marketů Hornbach radí, že správné a spolehlivé náčiní se vyplatí. Díky němu lze ušetřit mnoho času i trpělivosti, kterou byste museli vynaložit při hledání náhradních řešení. Druhým nesporným benefitem je to, že vás práce bude bavit ještě mnohem více. Proč se zbytečně nervovat, že vaše stará vrtačka funguje jen občas, nebo že nemáte prostor ani k tomu, abyste se v dílně otočili? Předejít tomu můžete díky systémům úložných prostor, díky kterým vám při práci nebude nic překážet.

Nedávejte šanci chaosu

Ať už se manuálním řemeslům věnujete celý život, anebo teprve začínáte, dbejte na správné vybavení i zázemí. Pracovat takzvaně „na koleni“ není tím nejlepším řešením z hlediska vaší bezpečnosti a výsledků práce. Základním kamenem a srdcem dílny je stabilní dílenský stůl, v pracovní terminologii zvaný ponk. Pro pořádek v pracovních pomůckách jsou vhodné vysoké skříně na oblečení a ochranné pomůcky, tedy brýle, odolné pracovní rukavice a pevná obuv. Veškeré nářadí budete mít na dosah ruky díky nízkým úložným skříním se zásuvkami, ve kterých lze náčiní třídit podle jeho účelu. Dobře zorganizovaná dílna je zárukou rychlejší a kvalitnější práce, která nebude zdržována ustavičným hledáním potřebných kusů nářadí.

Jednotlivé kusy dílenského nábytku lze libovolně kombinovat podle vašich potřeb nebo podle parametrů dílny, tedy podle její velikosti či půdorysu. Úložné prostory můžete přizpůsobit rohům místnosti tak, aby vám jejich rozmístění nebylo při práci na obtíž a všechny potřebné věci byly bezpečně uloženy a v případě potřeby vždy po ruce. K tomu poslouží i policové regály na odkládání momentálně používaného nářadí nebo výrobků. Díky nastavitelným nohám může mít nábytek do dílny různé pracovní výšky, takže na vše pohodlně dosáhnete a také se nebudete muset hrbit.

Pracujte bezpečně a s kvalitním nářadím

V každém případě se při nákupu vybavení do dílny vyplatí sáhnout po kvalitních produktech. Nářadí i stroje z Hornbachu jsou po ergonomické i bezpečnostní stránce uzpůsobeny tak, aby jejich používání bylo jednoduché a pohodlné. Pomůcky a příslušenství pro každý druh práce, od násad na vrtačky a šroubováky přes klíče a jiné nářadí až po velké stroje, například stolní pily nebo generátory a kompresory si zde vyberete také. I ty nejmenší součástky ale mají své místo – přehledně je můžete roztřídit v kufrech na nářadí z tvrzeného plastu nebo kovu.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Technika