Pozor: Česko pokryje ledovka, konečně bude i sněžit!

TNBiz, 30.12.2015

Klesající teploty nepřináší jen radost vlekařům, kteří začali v noci na středu zasněžovat sjezdovky, ale hlavně přináší starost silničářům. A právě ty teď čeká asi hodně práce. "Lokálně se při mrznoucím dešti očekává tvorba ledovky. Komunikace budou místy kluzké, řidiči a chodci by měli věnovat zvýšenou pozornost místním podmínkám," varují meteorologové.

Výstraha platí pro tyto kraje: Jihočeský kraj, Karlovarský kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj.

V platnosti je od čtvrtečních 17 hodin a skočit má ve tři hodiny ráno 1. ledna.  "Kolem mohutné tlakové výše nad severovýchodní Evropou k nám bude proudit studený vzduch od severovýchodu až východu. Ve čtvrtek 31.12. večer bude zároveň postupovat z Německa k východu okluzní fronta doprovázená občasným sněžením a zejména na západě i mrznoucími srážkami," varuje na svém webu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Při dalším postupu k východu začnou převažovat srážky sněhové. Do pátečního rána napadnou v západní polovině Čech 0 až 3 cm nového sněhu. Z uježděného sněhu se následně mohou na pozemních komunikacích místy tvořit náledí nebo zmrazky.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky