Jarní počasí se může změnit na zimní až v polovině února

TNBiz, 28.1.2016

Minulý týden Česko zasáhly třeskuté mrazy, největší zima byla na Šumavě a na Rokytské slati bylo naměřeno až -35,3 stupně. O čtyři dny později a o pár kilometrů dál už teploměr ukazoval 14, 5 stupně.

Podle meteorologů by nadprůměrné teploty měly vydržet do poloviny února, návrat zimy by měla přinést nejdříve druhá dekáda měsíce. Nejvyšší teploty bychom měly naměřit právě na začátku února.

"Zpočátku převážně velká oblačnost, občasný déšť nebo přeháňky. Postupně oblačno až polojasno, místy přeháňky, na horách převážně sněhové. Ranní teploty 7 až 3 °C, postupně 2 až -4 °C. Denní teploty 8 až 13 °C, postupně 3 až 9 °C," uvádí portál meteopressu.

Co se týče předpovědi pro nadcházející víkend, v pátek bude polojasno až skoro jasno, zpočátku na jihu oblačno až zataženo a místy déšť, nad 900 m sněžení. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C.

V sobotu skoro jasno až polojasno. Místy, zejména na východě území, zataženo nízkou oblačností. K večeru na severozápadě Čech přibývání oblačnosti a místy déšť. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C.

V neděli zataženo s deštěm, na severu nad 800 m přechodně i sněžení. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C, na severu kolem 6 °C.

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky