Chřipková epidemie řádí: první nemocnice zakazují návštěvy

V kraji jsou prázdniny, ovšem lavice byly prázdné už minulý týden. "U nás ve škole kde chodí malý je situace velmi špatná, z 22 dětí zůstalo zdravých jenom šest," řekla TV Nova paní Horáková ze Zlína, jejíž děti chřipkou onemocněly. "Začalo to u syna, který měl teploty, kašel a rýmu a hned nato za tři dny to chytla malá a pořád se toho zbavujeme doteď," vysvětluje.

Chřipková epidemie propukla naplno na přelomu ledna a února. A po pár dnech zavřela dveře nemocnic nebo některých domovů důchodců. Upozornění na zákaz návštěv se v úterý ráno jako první objevilo na dveřích uherskohradišťské a kroměřížské nemocnice.

Ve vsetínské nemocnici začne zákaz návštěv platit od středy, ve zlínské od čtvrtka. Domluvit se ale dá. "Přestože u nás platí zákaz návštěv, samozřejmě v individuálních případech může ošetřující lékař povolit návštěvu, ale je potřeba posoudit případné riziko," řekla TV Nova mluvčí kroměřížské nemocnice Veronika Klímová.

O zákazu uvažují i další nemocnice, hlavně v Jihomoravském a Moravskoslezském kraji. Ale nejen tam. "Českobudějovická nemocnice vyzvala příbuzné a blízké pacientů, aby zvážili svou návštěvu těchto osob," potvrdila TV Nova mluvčí nemocnice Ivana Kerlesová.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy