Topíte tuhými palivy? Revize kotle každé 2 roky vás nemine...

TNBiz, 4.2.2016

Pokud topíte uhlím, dřevem nebo i biomasou, připravte si peníze na další výdaj. Povinná revize kotlů totiž nebude zadarmo a budete ji muset zopakovat každé 2 roky!

"Dělám to pro určitého jednoho výrobce, kdy se stanovila cena 1000 korun bez DPH a revize bude platná 2 roky," řekl TV Nova revizní technik David Peter.

Od 1. ledna 2017 musí mít všichni, kdo mají kotel na tuhá paliva revizi. Kdo ji mít nebude, hrozí mu pokuta až 2 tisíce korun.

"Revize bude pravděpodobně probíhat zhruba půl hodiny. Revizní technik přijde a udělá prohlídku kotle od A až do Z," popsal postup revizní technik Peter.

Na webových vyhledávačích revizního technika budete hledat horko těžko. Hospodářská komora je od včerejška začala zveřejňovat na svých stránkách. Všichni revizní technici jsou ale proškoleni jen od jednoho výrobce kamen a kontrolovat budou jen kotle, které jejich firma vyrobila.

"V příštích týdnech začnou i další výrobci v proškolování odborně způsobilých osob a tito proškolení technici budou následně zapsáni do seznamu, který je k nalezení na webu hospodářské komory," řekla TV Nova mluvčí Hospodářské komory Karolína Kyselová.

Protože je relativně spousta času noví revizní technici zatím moc práce nemají. Otázkou ale je, jak to bude vypadat na konci roku. A jestli vůbec na všechny typy kotlů u nás proškolení lidé budou.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Technika