Dobrý rok 2016 bez bolesti zad: zdravé a správné sezení

Vánoce jsou blednoucí vzpomínkou a nás čekají v novém roce tisíce hodin prosezených za počítačem, za kasou, přepážkou nebo nad knihami. Jak prožít rok 2016 bez zdravotních následků, bez bolesti zad, krční páteře i hlavy?

Přesedněte si!

Řešení máte přímo pod zadkem. Na čem a jak sedíte? Mnozí z nás tráví vsedě dokonce více času než v posteli, proto je židle pro zdraví zad minimálně stejně důležitá jako kvalitní matrace. Dobrá pracovní židle může prodloužit život o deset let, tvrdí lékaři na základě mnohaletých studií následků sedavého způsobu života. Již po pěti letech sedavé práce, mají lidé nevratně poškozenu páteř.

Těm, kdo prosedí dlouhé hodiny v zaměstnání a trpí bolestmi zad, odborníci doporučují pořídit si zdravotní židli s pohyblivým sedákem, na které při balancování přirozeně zapojujete zádové a břišní svaly podobně jako na gymnastickém míči.

Kvalitní a správně vybraná kancelářská židle by vám měla sednout stejně dobře jako oblíbené boty. Abyste si mohli být 100% jistí, že jste si vybrali správně, Centrum zdravého sezení SpinaliS nabízí možnost bezplatné zapůjčení vybrané zdravotní židle domů i do kanceláře!

Více informací na www.zdravotni-zidle.cz

Kolik dní/hodin trávíte ročně na židli? Kolik času je to za celý aktivní život? Může výběr vhodné židle něco změnit?

PRŮMĚRNÝ ROK 52 TÝDNŮ 365 DNÍ 8 760 HODIN

3 hodiny / den 52 TÝDNŮ 260 PRACOVNÍCH DNÍ 780 HODIN

8 hodin / den 52 TÝDNŮ 260 PRACOVNÍCH DNÍ 2 080 HODIN

12 hodin / den 52 TÝDNŮ 260 PRACOVNÍCH DNÍ 3 120 HODIN

• Víte, že světové lékařské studie řadí dlouhodobé sezení (tj. více než 6 hodin denně) k rizikovým civilizačním faktorům, pro lidské tělo stejně nebezpečným, jako je kouření alkohol, drogy, dlouhodobé vystavení slunci, špatná strava a přejídání? Dlouhé pasivní sezení a tělesná nečinnost zkracuje život!

Lidský pohybový aparát vyvinutý před 200 000 lety je geniálním strojem. Efektivní dvojité esovité prohnutí páteře a svalový korzet jsou dokonale uzpůsobeny pro pohyb - chůzi, lov a sběr; nikoliv k pasivnímu sezení za počítačem. Vsedě je na meziobratlové ploténky vyvíjen mnohem větší tlak, než ve stoje nebo při pohybu, zatímco naše zádové i břišní svaly díky nečinnosti zcela ochabují. Více než ½ dospělé populace, ale i dětí trpí bolestmi zad, ale i vážnými deformitami páteře!



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky