Ženy pozor, tato kosmetika může škodit vašemu zdraví

TNBiz, 16.2.2016

Pokud si nechcete přivodit zdravotní obtíže, těmto výrobkům se raději vyhněte. Ministerstvo zdravotnictví jen v únoru prohlásilo za nebezpečné čtyři sady očních stínů a jednu sadu umělých nehtů.

V čem jsou oční stíny nebezpečné

Chybí podrobné informace o složení výrobku a v případě zdravotních potíží tak nemohou toxikologická střediska zajistit adekvátní ošetření. Informaci o složení výrobku poskytuje střediskům odpovědná osoba, která musí být na obalu výrobku uvedena, jinak není možné složení rychle dohledat.

O které výrobky se jedná

Stíny na oči Qianyu New Attractive Fashion Color, EYESHADOW

Jedná se o paletu obsahující 6 barev stínů na oči a 2 tvářenky různých barev v plastové. Na dně krabičky je bílá papírová etiketa s českým názvem a kódem výrobku, datem minimální trvanlivosti, zemí původu, neexistujícím čárovým (EAN) kódem, značkou shody CE (přestože kosmetické přípravky nesmějí být vybavovány značkou shody) a symbolem Zeleného bodu. Výrobek není vybaven povinným značením, jako je např. osoba odpovědná za uvedení výrobku na trh a šarže.


Stíny na oči Luyisi, 6+2 color eye shadows, The color adorns fad beautiful

Jedná se o paletu obsahující 6 + 2 stínů na oči různých barev v plastové krabičce. Na dně krabičky je nalepena bílá papírová etiketa s českým názvem, datem minimální trvanlivosti, seznamem přísad (ve formě neodpovídající platné legislativě) a uvedením země původu. Výrobek není vybaven povinným značením, jako je např. osoba odpovědná za uvedení výrobku na trh a šarže.


Stíny na oči + tvářenka Qianyu Professional make-up

Jedná se o paletu obsahující 8 stínů na oči a 2 tvářenky různých barev v plastové krabičce. Na dně krabičky je nalepena bílá papírová etiketa s českým názvem a kódem výrobku, datem minimální trvanlivosti, seznamem přísad, neexistujícím čárovým (EAN) kódem, symbolem Zeleného bodu, symbolem nabádajícím k šetrnému vztahu k životnímu prostředí a symbolem doby trvanlivosti po otevření. Výrobek není vybaven povinným značením, jako je např. osoba odpovědná za uvedení výrobku na trh.


Stíny na oči Rôle Rôse

Jedná se o paletu očních stínů se čtyřmi barevnými odstíny a 2 odstíny tvářenek v ploché černé plastové krabičce. Na spodní části obalu je nalepena bílá papírová etiketa s českým názvem výrobku, datem minimální trvanlivosti, zemí původu, symbolem Zeleného bodu a různými kódy (včetně neexistující čárového – EAN – kódu). Výrobek není vybaven povinným značením, jako je např. osoba odpovědná za uvedení výrobku na trh.


V čem jsou umělé nehty nebezpečné

Výrobek obsahuje zakázanou látku dibuthylftalát. Při použití výrobku může docházet ke kontaktu s kůží, přičemž tato látka, může přestupovat do organizmu, kde představuje riziko pro reprodukci či může nepříznivě ovlivňovat zdraví zejména u citlivých skupin obyvatel.

 

O který výrobek se jedná

Sada umělých nehtů LaMeiLa Nail Art, NO:503, Professional Nail Color & Nail Art System

Jedná se o sadu plastových neht v různých barevných a stylových variantách a lepidla v cca 5 cm dlouhé oranžové tubě. Nehty jsou společně s lepidlem uzavřeny v plastovém sáčku všitém do jednoduché papírové skládačky s plastovým průhledem. Na světle zelené čelní straně skládačky se nacházejí anglické nápisy identifikující výrobek, kód výrobku a obrázky motýlů. Na zadní straně skládačky jsou anglické pokyny k použití.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky