Počasí jako na houpačce: po teplu přijde ochlazení, na horách přívaly sněhu

TNBiz, 22.2.2016

Po nadprůměrných teplotách v posledním únorovém týdnu přijde podle meteorologů ochlazení. V nížinách se teploty nedostanou pod bod mrazu. Podle měsíčního výhledu počasí, který zveřejnil Český hydrometeorologický ústav, ale můžeme očekávat v následujících čtyřech týdnech více srážek, a to zejména v prvních čtrnácti dnech.

Srážky budou v nížinách dešťové nebo smíšené. Na horách ale bude sněžit. "Po většinu období budou srážky v nižších a středních polohách převážně dešťové, sněhové jen přechodně, zejména v první polovině období. Na horách očekáváme převažování sněhových srážek," uvedl ČHMÚ v předpovědi na svých webových stránkách.


A jak bude v nejbližších dnech?

Dnes bude polojasno až oblačno. Na horách na severu zataženo s deštěm. Teploty 10 až 14 stupňů. Na jihovýchodě až 16 °C. Čerstvý vítr s nárazy až 90 km/h bude večer slábnout.
Zítra bude zataženo až oblačno s deštěm . Na jihu a východě od 800 metrů sněžení. Nejvyšší teploty 3 až 7 stupňů Celsia, na jihovýchodě Moravy 8 až 12 stupňů Celsia.

Ve středu zataženo až oblačno s deštěm nebo přeháňkami. Od severozápadu budou v polohách nad 400 metrů přecházet ve sněhové. Teploty 1 až 5 stupňů Celsia.

Ve čtvrtek polojasno až oblačno. Ojediněle sněhové přeháňky. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 stupně Celsia. V noci na sněhové pokrývce až -8 °C.

V pátek bude jasno až polojasno, na horách oblačno a sněhové přeháňky. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 stupně Celsia.

O víkendu bude jasno až polojasno, na horách se sněhovými přeháňkami, v nižších polohách déšť. Nejnižší teploty v sobotu až -12 °C na sněhu. Nejvyšší denní teploty budou postupně stoupat. V sobotu na +5 stupňů, v pondělí až +9 stupňů Celsia.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky