Velikonoční recept na vajíčkovou tlačenku

Zatím asi nejsme velikonočně naladěni, což nám nebrání inspirovat se velikonočními recepty. Jednoduchá velikonoční tlačenka vás všechny překvapí chutí, ale i vzhledem. Základem je o velikonocích nejčastěji používaná potravina – vejce.                                                             

Velikonoční tlačenka

Už dávno neplatí, že zvýšený cholesterol v krvi způsobuje i nadměrná konzumace vajec. Tento mýtus klidně zapomeňte a neváhejte hojnou koledu zpracovat do posledního vajíčka. Připravte si velikonoční tlačenku z vajec a spousty zeleniny.

Potřebné suroviny:

• zeleninová směs v kořeněném sladkokyselém nálevu 1 sklenice

• vařená vejce 6 ks

• zeleninový bujón Vitana 1 kostka

• želatina na sladké i slané Vitana 1 balení (18 g)

cibule 1 ks

• sterilovaná okurka 2 ks

paprika 1 ks

• poctivá majonéza Vitana 240 ml

Příprava:

Zeleninovou směs sceďte, vysypte do mísy a nálev si uchovejte. Následně přidejte na kostičky nakrájená vejce a nadrobno nasekanou cibuli, papriku a okurku. Poté přidejte sklenici poctivé majonézy a vše důkladně promíchejte.

Nálev, který vám zbyl, doplníte vodou do 300 ml a tekutinu rozdělíte na dvě části. V jedné povaříte kostku bujónu Vitana. Do druhé přidáte želatinu a za stálého míchání ji zahříváte, dokud se zcela nerozpustí. Tekutinu s želatinou necháte několik minut zchladnout a poté smícháte s vývarem z masoxu a připravenou směsí se zeleninou. Formu, do které budete hmotu nalévat, vyložte potravinářskou fólií. Poté nechte vzniklou tlačenku minimálně po dobu tří hodin v lednici ztuhnout a následně ji opatrně vyklopte z formy na tác. Dozdobte dle vlastní fantazie.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend