Víkendové sněžení potěší lyžaře: na horách připadne až 15 cm sněhu!

TNBiz, 11.3.2016

Víkend by žádnou výraznější změnu počasí přinést neměl. V sobotu i v neděli meteorologové očekávají zataženo až oblačno, místy s deštěm nebo mrholením. Teploměry by mohly ukazovat 8 až 10 stupňů, ovšem pocitová teplota bude kvůli čerstvému větru jen těsně nad nulou.

Vyznavače zimních sportů by ale mohlo potěšit, že v horských oblastech sněhu ještě přibude. "V nížinách očekáváme, že z oblačnosti bude pršet, v horských oblastech by ale během víkendu mělo sněžit," uvedla pro TV Nova meteoroložka Dagmar Honsová.

Na sníh se mohou těšit hlavně na východě republiky. "Nejvíce sněhu napadne v Jeseníkách a Beskydech, kde očekáváme až 15 cm nového sněhu," dodala Honsová. Například na východě Moravy jsou v provozu střediska ve Velkých Karlovicích, na Pustevnách, Stupavě, Trojáku nebo na Kohútce.

A další sníh by mohl napadnout i začátkem příštího týdne. V pondělí a v úterý v oblastech nad 400 metrů nad mořem, ovšem v polovině týdne se oteplí a pršet má i na horách. O víkendu tak máte jednu z posledních možností si na českých horách zalyžovat.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky