Parkoviště v nájmu: zlatý důl nejen v Praze!

TNBiz, 17.3.2016

V Praze například v centru města nájemci za roční pronájem parkovací plochy zaplatí 235 tisíc. Ale na parkovném od řidičů vyberou dva a více milionů korun.

Na ostravském Smetanově náměstí zaparkujete za 75 korun za den, nebo za tisícovku na měsíc. Při 155 parkovacích místech je to minimální zisk přes 1 860 000 korun. A nájemné? bezmála osminásobně menší - 235 076 korun za rok.

Pouhých pět minut pěšky je jiné parkoviště - za pronájem tohoto pro dvě stě aut ale nájemce platí 1 843 344 korun ročně. Obecně přitom platí, že každá obec je kontrolována finančním a kontrolním výborem a když skončí jedna rada a přijde nová, nechá si zkontrolovat předchozí smlouvy. Na podobné nevýhodné smlouvy ale může upozornit kdokoli.

O velký parkovací byznys prý jde převážně v případě parkovacích ploch pro 100 a více aut. Na menších plochách velké zisky brzdí náklady na personál.

 

Nájemci větších parkovacích ploch sice tvrdí, že náklady na provoz parkoviště jsou vysoké, ale zas tak horké to asi nebude. Paní Ivona - bývalá zaměstnankyně firmy, která prý provozuje minimálně sedm parkovišť v Praze, ale hovoří o tristních pracovních podmínkách a šílené platební morálce.

Na výplatu si prý musela peníze vybrat od parkujících a za dvanáctihodinovou směnu dostávala pětistovku. A pracovala samozřejmě bez řádné smlouvy.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky