Správný výběr barev je důležitý nejen v interiéru, ale také na terase

Základem tradičního čínského učení feng šuej je správné rozložení energií. K tomu pomáhají jak tvary, tak rozložení dekorací v bytě. Nejjednodušší je ale řídit se barvami, které přinesou do každé místnosti harmonii a ještě budou lahodit oku. Relaxovat pomocí barev můžete nejen vevnitř, ale také na zahradě či terase.

Barvy symbolizují pět základních elementů: oheň, zemi, kov, vodu a dřevo. Nejsilnější je červená barva spojená s ohněm, znamená vášeň a do domova přináší energii. Také vyvolává sexuální touhu, ale pozor, do ložnice patří jen decentně. Například na foto rámečky, polštáře či různé dekorace. Pro klidný spánek si vymalujte barvou, která přináší klid. Ideální do ložnice je tak modrá a zelená, nebo barvy podporující stabilitu, jako je žlutá a béžová. Stejné barvy se využívají také v koupelně, tedy místě určeném pro relaxování.

www.woodplastic.cz

Barvy písku se hodí také do kuchyně a obývacího pokoje. Místnosti, které slouží ke shromažďování více lidí, by neměly být z hlediska barev příliš divoké. Každý má jiný vkus, takže je dobré zvolit neutrální barvy, které budou vyhovovat všem. Do kuchyně se hodí také odstín hráškové zelené.

Výhled do přírody

Důležitou částí je také okolí našeho domova. Pokud máte dům, prvním krokem k tomu, abyste se v něm cítili dobře, je cestička. Ideálně dřevoplastová, která má přírodní vzhled a v zimě na ni neuklouznete. Také výhled z domu by měl mít svá pravidla. Ideální je výhled do přírody, zelené a hnědé barvy.

Málokdo má ovšem v satelitním městečku výhled na kopce a louky, proto bychom si měli přírodu přinést co nejblíže k domovu. Ideální je terasa v dřevěném stylu. Péče o dřevo je ale náročná, mnoho lidí tak volí nový ekologický materiál WPC. „Kvalitní WPC materiál je tvořen ze 60 % dřevem a ze 40 % zdravotně nezávadným polymerem HDPE, díky němuž jsou dřevoplastové terasy odolné vůči dešti, sněhu i slunečnímu záření. V létě navíc nepálí a v zimě nekloužou,“ vysvětluje Zuzana Krucká z WPC – WOODPLASTIC. O dřevoplast se nemusíte prakticky vůbec starat, pouze se občas omyje vodou. Povrch je chráněn před UV zářením a vydrží až 50 let. Nedělají se na něm třísky, takže jde o vhodný materiál především k rodinným domům, kde žijí děti či psi.

Vzhled dřevoplastu navíc koresponduje s teorií feng šuej a vnáší do prostoru dobrou energie. A to i poslední novinky – odstín hořké čokolády WENGE a šedý žíhaný INOX. Všechny odstíny dřevoplastových i dřevěných teras je dobré kombinovat se zelenou. Ta společně s hnědou přináší do domova zdraví a vitalitu. Zelená je navíc barvou energie a regenerace, takže pokud ji vhodně přenesete na terasu, ideálně pomocí květin a keřů, budete mít ve svém domově skvělé místo pro maximalizaci energetických toků podle feng šuej.  

Společnost WPC – WOODPLASTIC a.s. je předním českým výrobcem unikátních produktů z materiálu WPC dle licence Strandex Corporation (USA). Vyrábí a prodává prvotřídní plná terasová prkna s ploty z materiálu WPC (WOOD-PLASTIC COMPOSITE), s obsahem 60 % dřeva a 40 % kvalitního, zdravotně zcela nezávadného polymeru HDPE) v mnoha designech, velikostech i barevných variantách. Produkty WoodPlastic® jsou výjimečné svojí odolností vůči povětrnostním vlivům, vysokou kvalitou provedení, dokonalým designem a téměř nulovou potřebou údržby (zcela bez natírání). Garantovaná záruka činí až 25 let. Více informací na: www.woodplastic.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada