Měsíční předpověď počasí: teploty nás nepotěší, bude spíše chladněji

TNBiz, 23.4.2016

První týden (25. 4. - 1.5.) bude výrazně podprůměrný, maximální denní teploty se budou pohybovat většinou do 10 stupňů Celsia, na konci týdne vystoupají až k 15 stupňům. Minimální noční teploty budou většinou od +3 do -3 °C. Po většinu týdne bude polojasno až oblačno. Mohou se vyskytnout srážky, nad 600 metrů dokonce sněhové.

"Druhý týden období by měl být ještě slabě podprůměrný s průměrnou týdenní maximální teplotou vzduchu v Česku od 10 do 15 °C a průměrnou týdenní minimální teplotou kolem 5 °C. Ostatní dva týdny období vychází jako teplotně průměrné až slabě nadprůměrné. Srážkově očekáváme období průměrné až nadprůměrné," píší meteorologové na svém webu chmi.cz.

V první polovině období bude více deštivo, týdenní úhrny budou v rozmezí od 15 do 18 milimetrů. Druhá polovina bude srážkově slabší, mělo by napršet v průměru kolem 10 milimetrů za týden.

"Měsíční výhled počasí vydávaný ČHMÚ je založen na výstupech numerických předpovědních modelů a na statisticko-analogové metodě, která vychází z naměřených údajů na území ČR od roku 1912," upozorňuje portál chmi.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky