Letošní dovolená? Které jsou pro nás finančně nenáročné země?

TNBiz, 30.4.2016

Jak vysoko se mohou vyšplhat finanční náklady na vysněné letní dovolené? Podívejte se na náš přehled zemí s odlišnou životní úrovní předtím, než vyjedete za hranice.

Ať už se rozhodnete vycestovat s cestovní kanceláří, nebo na vlastní pěst, je potřeba zamyslet se nad možným finančním „kapesným“. V tomto případě Vás bude zajímat, která země je ve srovnání s ČR levná nebo naopak.

Nejlevnější destinací se pro Čechy stávají východní země EU . Nejméně finančně nákladný je pro Čechy výlet s batohem do rumunských Karpat, nebo do hor Albánie, skrývající krásy zelených vrchů s usměvavými pastevci. Mezi drahé destinace  se neřadí ani pro Čechy oblíbené Chorvatsko, které je životní úrovní téměř srovnatelné s ČR. Pro milovníky pláží dále poté Bulharsko, prosluněné Řecko a Portugalsko.

Nejdražší zemí, spojenou s vysokou životní úrovní, je Švýcarsko, které třikrát přesahuje ČR. Dalšími zeměmi jsou podle nákladů na život Norsko, Švédsko, Finsko - země, které byly přírodou velmi štědře obdařené. Dále pak královská Anglie, hrady bohaté Skotsko nebo třeba romantická Francie.

Pokud nejste dobrodruzi a nechystáte se na norské fjordy, nebo naopak do romantických ulic Paříže, můžete vyjet kousek za hranice do méně náročných destinací. Zajímavou přírodou, památkami, nebo voňavou kuchyní Vás mohou potěšit finančně nenáročné státy jako třeba Polsko, Slovensko, nebo Maďarsko.

 




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky