Počasí: o víkendu budou letní teploty a bouřky z horka

TNBiz, 26.5.2016
Bpořky z vedra

Nenechte se uchlácholit sluníčkem a jasnou oblohou. I o víkendu přijdou silné bouřky z vedra. "Konec týdne opět přinese místy silné bouřky doprovázené nebezpečnými meteorologickými jevy. Nad Českem se bude udržovat nevýrazné tlakové pole," potvrdila meteoroložka společnosti Meteopress Dagmar Honsová.

"Nejvyšší odpolední teploty budou letní – v maximech naměříme až 28 °C. K tomu se přidá vysoká relativní vlhkost vzduchu, takže nás čekají tzv. dusné dny, neboli prádelna. Pláštěnky ale potřebovat budeme," varovala meteoroložka Honsová s tím, že přelom května a června bude obecně dost deštivý.

V pátek bude většinou oblačno. Ojediněle, postupně místy přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší teploty 20 až 24 °C, v 1000 m na horách kolem 16 °C. Slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr do 4 m/s v bouřkách přechodně zesílí. Tlaková tendence: slabý vzestup, odpoledne slabý pokles

PŘEDPOVĚĎ NA VÍKEND

V sobotu bude oblačno, občas přeháňky a místy bouřky. Noční teploty 15 až 11 °C. Denní teploty 24 až 28 °C. Slabý proměnlivý vítr.

V neděli bude oblačno až polojasno, místy přeháňky nebo bouřky. Noční teploty 15 až 11 °C. Denní teploty 24 až 28 °C. Mírný severozápadní vítr.

 




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky