Počasí nám přinese chladno a deštivo do půlky týdne, ve čtvrtek oteplení

TNBiz, 13.6.2016

Po chladném a deštivém víkendu se neohřejeme ani na začátku týdne. Teploty nepřesáhnou 22 stupňů, budou ale podle meteorologů odpovídat normálu pro toto období. Ve čtvrtek se mírně oteplí, o víkendu ale znovu klesnou.

V pondělí bude oblačno až zataženo. Zpočátku ojediněle, poté v celých Čechách očekávají meteorologové přeháňky i trvalejší srážky. Místy se mohou objevit i bouřky. Teploty vyšplhají na 19 až 23 °C, na jihovýchodě až 25 °C.

I v úterý zůstane oblačno až zataženo, znovu se objeví přeháňky nebo občasný déšť a bouřky. V noci klesnou teploty ke 14 až 10 °C, přes den se rtuť teploměru vyšplhá znovu jen k 19 až 23 °C, na východě až 25 °C.

Podobné počasí nás podle předpovědi čeká i ve středu, bude oblačno až zataženo, místy přeháňky. Noční teploty budou stejné jako v úterý, přes den se mírně oteplí - bude 20 až 24 °C.

Ve čtvrtek se mohou teploty na východě vyšplhat až na 29 °C, ve zbytku území má být 22 až 26 °C. I přes mírné oteplení zůstane oblačno až polojasno a místy se mohou znovu objevit přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C.

I na pátek předpovídají meteorologové oblačno, místy přeháňky nebo bouřky, které mohou být ojediněle silné. Teploty znovu klesnou na 20 až 24 °C, na východě bude kolem 26 °C. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C, na Moravě a ve Slezsku 21 až 17 °C.

O víkendu zůstane oblačno, místy může znovu pršet nebo se objeví bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, na Moravě a ve Slezsku postupně kolem 28 °C.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky