S mravenci v domácnosti nám může pomoci přípravek na přírodní bázi

Přípravek proti mravencům na přírodní bázi

Objevují se najednou v kuchyni nebo ve spíži mravenci? Není divu, do blízkosti lidských obydlí je láká zejména potrava. Hnízda si pak nepozorovaně budují za obložením stěn, v různých škvírách, pod dlaždicemi na terasách nebo i dlážděných cestičkách. Mravenci jsou většinou na obtíž a snažíme se jich zbavit. Nejspolehlivějším způsobem, je zničit celé mraveniště.

Ale nebojte, není potřeba kvůli tomu rozkopat podlahu, strhnout zeď nebo místo s mraveništěm denně stříkat přípravky. Máme pro vás jednodušší řešení - Loxiran Mravenčí bufet od společnosti Neudorff. Tento přípravek ve formě návnadového roztoku se jednoduše nakape do návnadových dóz, které jsou součástí balení. Mravenčí bufet se hodí zejména pro použití v obytných prostorech, ale i na balkonech, terasách nebo vydlážděných cestách.

Jeho hlavní výhodou je, že postupně vymýtí celé mravenčí společenství, včetně královny a larev. Předností Mravenčího bufetu je i snadná manipulace - návnadové dózy z umělé hmoty naplněné roztokem spinosadu stačí postavit do blízkosti mraveniště nebo na mravenčí stezky. Mravenci se do roztoku okamžitě dychtivě pustí a návnadu sami aktivně odnáší do mraveniště, kde s ní krmí larvy, dělnice i královnu, a tím vyhubí do dvou týdnů celé mraveniště. Dózy jsou kvůli bezpečnosti ze shora kryté průhledným víčkem, a roztok navíc obsahuje hořkou substanci, aby nechutnal třeba dětem nebo domácím mazlíčkům, kdyby je náhodou napadlo ho ochutnat. I tak je ale lepší návnadu umisťovat někam, kde k ní děti nebudou mít jednoduchý přístup.

Účinnou látkou Mravenčího bufetu je spinosad, produkt získaný fermentační činností bakterie Saccharopolyspora spinosa, která se běžně vyskytuje v půdě. Díky tomu neubližuje ani lidem ani přírodě. Množství návnady v dóze lze kontrolovat skrze průhledné víčko, po spotřebování návnady je třeba obsah doplnit. Dózu je vhodné umístit do stínu nebo nad ní postavit stříšku z cihel, na slunci by návnada rychle vysychala.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky