Letní rekonstrukce: nová zárubeň bez bourání

  Odjely vám děti na prázdniny? Tak to je ideální chvíle pro rychlou letní rekonstrukci! Že nevíte, jak a kde začít? Můžete se například konečně jednou pro vždy zbavit nevzhledných ocelových zárubní, které mnohdy pamatují ještě časy socialismu. A nemusíte se přitom vůbec obávat hluku, ani nepořádku. Díky jednoduchému a elegantnímu řešení v podobě Obkladu ocelové zárubně totiž můžete mít krásné a nové zárubně i bez nepříjemného bourání!

Obklad ocelové zárubně (dále OOZ) je typem obložkové zárubně, která se instaluje do průchozího otvoru dveří metodou obložení původní ocelové zárubně. Je tak ideální volbou v případě, že plánujete rychlou renovaci interiéru, při které byste se rádi vyhnuli náročnějším stavebním úpravám. „OOZ je jedním z nejsnadnějších a nejrychlejších způsobů, jak proměnit interiér k nepoznání,“ říká pan Martin Dozrál, generální ředitel společnosti SOLODOOR, která se zabývá výrobou interiérových dveří a zárubní, a dodává: „Ušetří vám jak starosti, tak i čas a peníze. Navíc nebudete muset vůbec řešit posouzení stavební úpravy statikem a povolení od majitele domu, což jsou procedury, které jsou nezbytné, pokud byste chtěli vysekat původní ocelové zárubně a instalovat obložkové zárubně přímo do stavebních otvorů.“

OOZ je dostupný hned v několika variantách. „V panelových domech s užšími ocelovými zárubněmi, kde není možné použít standardní OOZ, se například výborně uplatní model OOZS (Obklad ocelové zárubně Speciál), který byl zkonstruován speciálně za účelem obložení užších ocelových zárubní,“ uvádí pan Martin Dozrál a dodává: „Tam, kde není možné kompletně obložit původní ocelové zárubně, je zase možné využít Částečný OOZ. U této varianty je sice pantová a zámková strana ocelové zárubně viditelná, na druhé straně zárubně je však instalována záklopová část OOZ včetně ostění s těsněním.“ U každého typu OOZ je pak samozřejmostí možnost výběru z široké nabídky povrchových materiálů a dekorů. „Při výběru povrchových materiálů nejste nijak omezeni a můžete volit mezi folií, laky nebo lamináty včetně odolného CPL nebo povrchu SOLO 3D, který věrně imituje dřevo i s jeho trojrozměrnou strukturou. Díky široké nabídce nejrůznějších dekorů se navíc vůbec nemusíte bát, že by OOZ nekorespondoval s povrchem dveří,“ vysvětluje pan Martin Dozrál.

Nové zárubně bez bourání



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky