Dovolená v Turecku: cestovky nabízejí jinou destinaci, ale Češi se nebojí

TNBiz, 19.7.2016

Češi nejčastěji cestují do Istanbulu a Antalye, kde je ale situace bezpečná a lety z Prahy byly obnoveny už v sobotu. I pro letoviska, kam Češi nejraději cestují, platí podle českého ministerstva zahraničí doporučení vyhýbat se rušným místům, jako jsou tržiště, a zdržovat se raději jen v hotelových rezortech.

Přesto cestovní kanceláře řeší požadavek klientů na změnu destinace. Většinou jim vycházejí vstříc.

"Nabízíme jim, že si mohou bezplatně změnit destinaci. Ale jedná se spíš o jednotlivce," uvedl pro TV Nova Jan Bezděk, mluvčí CK Fischer. Obdobně hovoří také Stanislav Zíma z CK Exim Tours. "Nabízíme klientům možnost znovu ten zájezd posunout nebo si vybrat jiný zájezd z naší nabídky," řekl Zíma TV Nova.

"Při jakékoliv podobné události, ať už je to Turecko, nebo jakákoliv jiná země, se dá očekávat pokles poptávky po zájezdech v řádu dnů a týdnů," souhlasí František Vorel z CK Blue Style.

Místo Turecka teď klienti volí hlavně Řecko. Ale zájem stoupl také o tuniskou Djerbu, Bulharsko nebo o Egypt. Turecké pláže ale Čechy stále přitahují, a to hlavně kvůli kvalitě resortů v porovnání s cenou zájezdu.

"Dá se pořídit od částky přesahující 12 tisíc korun. Ta úroveň zájezdů do Turecka je na velmi výhodné úrovni," poukázal marketingový ředitel CK Exim Tours Stanislav Zíma.

Zdá se, že většinu Čechů, kteří plánují strávit dovolenou v Turecku, tak pokus o vojenský převrat neodvrátil. To potvrzuje také mluvčí Asociace cestovních kanceláří ČR Jan Papež.

"Rychlá stabilizace situace v Turecku přiměla turisty ke zvážení, že zůstanou na dovolené v Turecku, a v případě turistů, kteří se tam chystají, že svojí účast neodvolali. Zdá se, že tomu tak u většiny cestovních kanceláří je. Záleží ale na tom, jak která cestovní kancelář dokázala komunikovat se svými klienty, a jak dokázala přesvědčit své klienty o tom, že na Turecké riviéře je klid," řekl TV Nova Papež.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky