Počasí se uklidní, o víkendu si užijeme sluníčka

TNBiz, 28.7.2016

Od silných bouřek a deště si alespoň do neděle odpočineme. Ve čtvrtek by se ještě ojediněle mohly objevit bouřky, žádnou výstrahu ale zatím meteorologové nevydali. Od pátku se bude oteplovat a o víkendu teploty překročí třicítku, zejména na Moravě.

Ve čtvrtek ráno by mělo být skoro jasno, přes den pak oblačno až polojasno. Místy bude znovu pršet, bouřky už by ale neměly být tak intenzivní. Večer budou srážky ustávat a začne se oteplovat. Teploty vyšplhají na 23 až 27 °C.

V pátek se mohou ojediněle objevit mlhy, přes den se ale vyjasní. Od západu se může zatahovat, bouřky a déšť budou ale jen ojedinělé. V noci teploty klesnou na 17 až 13 °C, během dne dosáhnou až 24 až 28 °C.

I v sobotu meteorologové očekávají polojasno, během dne se mohou objevit přeháňky, na jihu ojediněle i bouřky. Noční teploty zůstanou stejné, přes den se oteplí na 24 až 28 °C, zejména na jihovýchodě Moravy až 31 °C.

 V neděli si nejdříve užijeme sluníčka, postupně se ale zatáhne a většinu území zasáhnou přeháňky. Místy může pršet intenzivněji a mohou se objevit bouřky. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Přes den vyšplhají teploty na 25 až 29 °C, na Moravě a ve Slezsku 29 až 33 °C.

Začátek týdne bude znovu deštivý. Až do čtvrtka by mělo být oblačno až zataženo, objeví se přeháňky i bouřky, i když ne silné. V některých oblastech bude déšť dlouhotrvající. Zároveň se mírně ochladí, přes den většinou teploty nepřekročí 25 °C.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky