10 last minute destinací v Evropě pro poslední letní párty

Letní prázdniny se pomalu chýlí ke konci, ale ještě je čas vychutnat si zábavu v podobě párty pod posledními hřejivými slunečními paprsky. Hotelový vyhledávač trivago.cz   představuje 10 míst v Evropě, kde se milovníci tance mohou ještě rozloučit s létem podle svého gusta a jako bonus si užít příjemně teplé moře.

1. Playa de Palma, MallorcaŠpanělsko


Oslavy v Megaparku

Od C´an Pastilla až po S´Arenal se na šesti kilometrech rozprostírá pláž Playa de Palma na Baleárském ostrově Mallorca. Ano, opravdu na tomto ostrově - nejen na Ibize zažijete párty až do ranních hodin. Hned za nádhernou pláží s téměř bílým pískem se táhne úzký pás palem, který odděluje pláž od promenády s bary, restauracemi a diskotékami. Večery jsou zde rušné – milovníci nočního života si to zde zamilují. Po protančené noci se můžete těšit i na konci září na příjemných 25 stupňů a užít si radovánek ve vlnách 22° C teplého Středozemního more.

2. Albufeira – Portugalsko


Pláž v Albufeira

V portugalské Algavre, asi 40 km od letiště ve Faro, leží malá rybářská vesnička Albufeira. Rušný noční život, připomínající Las Vegas, najdete v části zvané “Strip”. Hlavní ulicí zábavy je tu Avenida Francisco Sá Carneiro, kde na vás čekají bary, restaurace a diskotéky pod širým nebem. V horní části města s křivolakými uličkami žijí místní obyvatelé v bílých domcích mezi pomerančovníky a citronovníky. Ve spodní části pak pulsují barevná světýlka barů slibující pestrou noční zábavu. Pláže jsou s městem spojeny trochu netypicky – na jednu vede tunel, na jinou se dostane zase výtahem. Dokonce i v říjnu tu má moře příjemných 21 stupňů.

3. Novalja, Pag - Chorvatsko


Pěnová párty v Kalypso

Novalja je hlavní centrum zábavy na Pagu, pátém největším ostrově na Jadranu. Na písečných a oblázkových plážích vystavují svá těla hřejivým paprskům slunce nejen “plážový povaleči”, ale také po zábavě lační skupiny zejména mladých studentů. Necelé 4 kilometry od centra města se nachází proslulá pláž Zr ć e, kam se dostanete pohodlně kyvadlovou dopravou. Zde si od časných odpoledních hodin užijete velkou párty přímo pod širým nebem – na pláži se nachází několik klubů s bazénky, kam lákají milovníky taneční a elektro hudby známí dýdžejové. Pokud se chcete cítit jako hollywoodská hvězda, pak zkuste párty na lodi!

4. Mamaia - Rumunsko


Pláž v Mamaia

Mamaia, nejstarší a největší rumunské lázeňské město na břehu Černého moře, je známá pro své široké pláže s jemným pískem. Nachází se na tři kilometry dlouhém a 300 metrů širokém cípu – z jedné strany ji omývá slané Černé moře, z druhé pak vody jezera Siutghiol. Bohatý noční život se na takzvané Ibize východní Evropy soustřeďuje v severní části města, kde se z místních klubů často line elektro hudba. Během dne stojí za to projít se po promenádě či si vychutnat výhled z místní plážové lanovky.

5. Gümbet - Turecko


Pláž - Festung Bodrum 

Gümbet je letovisko na břehu Egejského moře, nacházející se asi 2 kilometry od centra známějšího tureckého pobřežního města Bodrum. Gümbet je oblíbený zejména mezi mladými lidmi pro temperamentní noční život. Jak nedaleko pláže, tak i přímo na pláži, se pořádají večírky a v barech pak taneční párty až do ranních hodin. V některých barech si mohou tanečníci kromě hudby a koktejlů vychutnávat také výhled na střechy místních bělostných domečků a na pláž. Za dne je z pobřeží vidět jak hrad svatého Petra, tak řecký ostrov Kos.

6. Playa d´ en Bossa, IbizaŠpanělsko


Techno DJ Carl Cox v klubu Space Ibiza

Na půl cesty mezi letištěm a městem Ibiza/Eivissa leží Playa d´en Bossa, nejdelší pláž tohoto španělského ostrova. Tuto nejrušnější pláž na jihu ostrova lemuje bezpočet barů, kaváren a diskoték a činí z ní tak ideální místo pro po zábavě a tanci dychtících. Během dne si vychutnejte ovoce a lehké jídlo v pohodlí plážových lehátek a sedaček pod bílými slunečníky s výhledem na Středozemní moře. V noci se pak ve světově proslulých klubech protančete v rytmu udávaném uznávanými DJs až do východu slunce. Pokud vám zbydou síly, pak tu čekají také párty čluny či sportovní a zábavní aktivity – od windsurfingu a jízdy na vodních lyžích až po aquapark.

7. Makarska – Chorvatsko


Pláž v Makarske

Mezi Dubrovníkem a Splitem se na chorvatském pobřeží nachází město Makarska, nejznámější středisko v Dalmácii. Odpoledne se návštěvníci přesouvají ze své osušky na vyhřáté pláži k prvnímu studenému drinku do některého z plážových barů, například do Beach Bar Buba. Na zdejší terase popíjí víno pod slunečníky z bambusu s výhledem na přístav. Během večerů zkouší na místním trhu místní vína a likéry než se nechají zlákat bohatým nočním životem. Rána pak tráví procházkami po promenádě vedoucí podél přístavu, kde posnídají v jedné z četných kaváren s výhledem na Jaderské moře.

8. Lloret de Mar – Španělsko


Diskotéka St. Trop

V Katalánii se na pobřeží Costa Brava nachází bývalá rybářská vesnička Lloret de Mar. Během letních nocí tu zavítá do jednoho z přes sta místních barů a diskoték okolo 150 tisíc návštěvníků. Není třeba brát si mapu, stačí následovat dav lidí a za nedlouho uvidíte pestrobarevné nápisy lákající do příjemných a útulných barů či největších klubů ve městě. Například v Disco Tropics se můžete ponořit do pěny během foam párty či protančit noc na hudbu mixovanou známými DJs.

9. Paceville, St. Julian´s – Malta


Pláž St. Julian´s

Paceville je nočním životem proslulá oblast v malém ostrovním státečku Malta, která leží západně od St. Julian´s. Je doslova posetá bary, kluby, diskotékami a dalšími centry zábavy. Většina klubů nabízí vstup zdarma a slibuje zábavu až do ranních hodin. Jedním z největších krytých klubů je Sky Club, který s rozlohou 2000 m 2 zvládne roztančit až 3 400 lidí. Po protančené noci se ti, kdo se vrací do hotelu až s východem slunce, mohou kochat pohledem na moře poseté rybářskými loďkami, které vyráží za úlovkem. Pro zchlazení se vydejte do Hypogea Hal Saflieni, posvátného podzemního prostoru, který patří na seznam světového děditctví UNESCO.

10. Slunečné Pobřeží – Bulharsko


Párty u bazénu

Slunečné Pobřeží je největším bulharským pobřežním letoviskem. Leží na břehu Černého moře mezi městy Varna a Burgas a za své jméno vděčí místnímu příjemnému podnebí – jasné nebe, vyšší teploty a teplé moře. I v září tu teplota vody dosahuje příjemných 22 °C. Osm kilometrů dlouhá a 150 metrů široká pláž s postupným vstupem do moře nabízí řadu aktivit, od šlapadel po skútry, a také plážové bary. V noci lákají k tanci kluby a diskotéky u promenády, přes den se vydejte za zábavou i schlazením do aquaparku.

•••

O trivagu

Cestovatelé najdou tu nejlepší nabídku ubytování na www.trivago.cz. trivago jakožto největší hotelový vyhledávač porovnává nabídky 1 milionu hotelů na více než 250 rezervačních stránkách. trivago disponuje také více než 170 miliony recenzí shrnujícími zkušenosti předchozích hotelových hostů a databází 15 milionů fotografií. Přes 120 milionů návštěvníků měsíčně nalezne svůj ideální hotel díky použití trivago filtrů. trivago bylo založeno v roce 2005 v německém Düsseldorfu a v současnosti je v provozu 55 mezinárodních platforem ve 33 jazykových verzích.

 


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky