Podlahy nové generace: jednoznačně vinylové podlahy

Hitem let minulých byly plovoucí laminátové podlahy. Čas od času se také střídají trendové vlny použití keramické, kamenné dlažby či dřevěného masivu. Všechny typy těchto podlahových materiálů však mají spoustu shodných vlastností. Jednak je to jejich náchylnost ke snadnému poškození, nežádoucímu zabarvení a také složitá případná výměna poškozených částí. Popraskaná dlažba se musí složitě vysekat a nová kachle s novou spárovací hmotou už zkrátka vypadá jinak… O dřevě ani nemluvě. Protipólem je např. vinylový dílec, který se při poškození dá jednoduše vyříznout a nalepí se místo něj jiný.

S užitnými vlastnostmi je to obdobné. Laminát studí a je velmi hlučný. Dlažba a keramika je také studená.

Najde se tedy nějaký typ podlahové krytiny, který by všechny tyto neduhy řešil? Odpovědí je nová generace vinylových podlah Amtico First v dílcích. Vinylové dílce mají mnoho předností. Například už jejich celková tloušťka je pozoruhodná. Jedná se o pouhé 2 milimetry. A přesto izolují hluk a vedou teplo daleko lépe než 2-10násobně vyšší typy podlahovin (dlažba, prkna, apod.). Složením se jedná o lisovanou šestivrstvou PVC lamelu z prémiového vinylu. Dekor, ať se již jedná o dřevo, kámen nebo abstraktní vzor, je záležitostí foto vrstvy, která je velmi ostře vykreslená a autentická. Z těchto důvodů působí jednotlivé dekory naprosto realisticky! A ve dvou milimetrech tloušťky pak můžete kombinovat dřevěnou podlahu v jedné místnosti a například kamennou ve druhé. Vinylové dílce jsou 100% recyklovatelné a neobsahují zdraví škodlivé látky.

Jejich odolnost je mnohonásobně vyšší než u ostatních druhů podlahových materiálů. Nášlapná vrstva činí 0,3 mm. Přes tu je jako finální vrstva natažena tzv. PU úprava s nanočásticemi keramiky pro ještě vyšší odolnost. S touto výbavou je možno dílce instalovat takřka kamkoliv.

Díky faktu, že tato podlahová krytina neobsahuje žádné dřevo (jako např. laminátové podlahy, parkety a masiv) není třeba se obávat instalací i v koupelnách, toaletách a podobných typech často vlhkých prostor. Stejně tak jsou vhodné na chodby, schodiště a dokonce i jako obklady stěn. Jejich vhodnost samozřejmě platí i pro podlahové topení.

 Vinylové podlahy

Další předností je výběr z dekorů. Díky jedné konstrukční výšce je možné si skutečně vyhrát s designem v daném prostoru. Stále více oblíbené abstraktní vzory se mohou doplnit kamenem či dřevem nebo nechat působit jeden dekor v celé ploše jako čistou linii. Vybrat je možno z palety 54 dekorů a jedná se tak o nejširší nabídku na trhu! A každý vzor na vás dýchne příjemným autentickým dojmem přírodního materiálu – avšak se všemi výhodami vinylu!

A aby těch výhod nebylo málo, je třeba uvést ještě jednu, a sice tu nejpodstatnější (ihned po designu a perfektním dílenském zpracování každého kusu) a tou je snadný úklid a jednoduchá údržba! Což ocení zejména ženy. Vinylové podlahy stačí běžně vysát či zamést. Kdo preferuje mokrý způsob – mopování je opět velmi snadné (a nemusíte se bát podlahu opravdu pořádně namočit). Tak či tak jde o velmi jednoduchý způsob údržby. 1krát za 3-5 let je doporučeno podlahu ošetřit přípravkem PU čistič, který zajišťuje obnovu PU ochranné vrstvy na povrchu.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky