Výstava FOR ARCH představí řadu novinek

Na letošním 27. Mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH se v České republice představuje úplně poprvé zdokonalená venkovní screenová roleta s bezpečnostní funkcí automatického zastavení při najetí na překážku. Pochází z dílny značky Minirol a u screenových rolet jde o novinkové řešení.

Ve znamení zvýšení komfortu okenního stínění se nese pro Minirol letošní ročník veletrhu FOR ARCH. Ve stánku  je prezentována, mimo jiné, nová vlastnost okenních screenových stínicích clon – schopnost okamžitého zastavení při najetí na překážku. „Screenová clona patří designově i technologicky ke špičkám v systémech okenního zastínění. Ovládání pomocí elektromotoru je stále žádanějším doplňkem screenových clon. A právě motor rolety nově, díky inteligentnímu systému při detekování překážky, zastaví odvíjení rolety. Pokud překážka přetrvává, screen se po třech pokusech rozvinutí zcela zastaví. Toto automatické zastavení návinu rolety při najetí na překážku je technologií, díky které nemusíte myslet při zatahování screenu na předměty okolo domu – například květináče a podobně. Není potřeba se obávat, že by se screen při střetu s překážkou poškodil. Chránit tak můžete navíc také domácí mazlíčky, kteří se rádi vyhřívají na zápražích a parapetech domů.“ uvádí pan Radek Havelka, obchodní ředitel, za značku Minirol.

Na devíti funkčních vzorcích bude tedy prezentována nová generace moderního zastínění společně s dalšími technologiemi rolovacích systémů pro stavební otvory. Zejména rolovacími garážovými vraty a předokenními roletami. Expozici pak doplní protihmyzové sítě a rolovací mříže.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky