Soutěžní recepty: připravte si steak s hříbkovo-smetanovou omáčkou a vyhrajte

Kuřecí steak s výbornou omáčkou

Vaříte rádi, ale přistihujete se, že v kuchyni točíte svých oblíbených 5 receptů? Můžete si rozšířit své kulinární umění a zkusit připravit některý z deseti originálních receptů šéfkuchaře Michala Nikodema, které si přichystal speciálně pro projekt na podporu konzumace mléka a mléčných výrobků Bílé plus.

Festival MilkParade 2016, pořádaný projektem na podporu konzumace mléka a mléčných výrobků Bílé plus, si pro vás nachystal originální recepty od šéfkuchaře Michala Nikodema. Pokud některý z nich vyzkoušíte, následně ho vyfotíte a pošlete do konce října na email info@milkparade.eu, máte navíc šanci vyhrát jeden z pěti voucherů na kuchařský kurz do kulinárního studia Ola Kala.

Kuřecí steak s hříbkovo-smetanovou omáčkou

2 porce

2 ks kuřecí prsíčko – nejlépe i s kůží

Rozmarýn, Tymián

Olej na restování

Sůl a pepř

Postup:

Kuřecí prsíčko i s kůží osolíme, opepříme a opečeme z každé strany dozlatova. Vložíme do pekáče a posypeme nakrájenou bylinkou. Pečeme v troubě na 190°C přibližně 12 – 15 min (dle velikosti).

Vyjmeme z trouby a pod alobalem necháme 5 – 10 minut odpočinout.

Hříbková omáčka

1 menší cibulka

hrst sušených hříbků namočených ve studené vodě

150 ml masového vývaru

100 ml smetany 30% tuku

50 g másla

Postup:

Na pánvi, kde se restovalo kuřecí maso, necháme zezlátnout najemno nakrájenou cibuli. Přidáme namočené hříbky i s vodou, ve které se namáčely, a vývar. Uvedeme do varu a pozvolna vaříme cca 10 minut. Přidáme smetanu, uvedeme do varu a ponorným mixerem důkladně rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem, a pokud je omáčka příliš řídká, necháme ještě chvilku probublávat na plamenu. Nakonec vmícháme studené máslo.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend