Hrozí náledí na silnicích i chodnících a bude padat sníh

TNBiz, 9.11.2016

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varuje před náledím, které postupně pokryje silnice a chodníky celé České republiky. Ve středu v noci bude nejvíc zasažený Karlovarský a Plzeňský kraj, po půlnoci by měli být pozorní i lidé v ostatních krajích.

S přechodem okluzní fronty se objeví i občasné sněžení. "Sněžit začne nejprve na západě Čech kolem dnešní (středa 9. 11.) 21. hodiny. Během platnosti výstrahy se sněhové srážky rozšíří na většinu území Čech, Vysočiny a západní poloviny Jihomoravského kraje. Vzhledem k tomu, že se teploty vzduchu i zemského povrchu budou pohybovat většinou slabě pod 0 °C, nebo kolem 0 °C, je pravděpodobné, že v místech se sněžením se bude tvořit sněhová pokrývka a to místy i v nižších polohách," varuje ČHMÚ.

"Předpokládáme, že nejvíce sněhu napadne na Šumavě (do 10 cm), jinde na západě Čech do 5 cm, na ostatním území se výška sněhové pokrývky bude pohybovat kolem 1 cm sněhu. Protože sníh bude v nižších a středních polohách místy přechodně tát, mohou se tak vytvářet zmrazky nebo náledí," dodává.

Náledí se může vytvářet i v noci na pátek a sobotu. Lokálně se bude vytvářet náledí nebo zmrazky. Vozovky a chodníky budou místy kluzké, řidiči a chodci by měli věnovat zvýšenou pozornost místním podmínkám.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky