Výstraha před ledovkou hrozí od dnešní patnácté hodiny, do zítřejší šesté

TNBiz, 15.11.2016

Podle zpřesněné výstrahy se silná vrstva ledovky má tvořit od dnešní osmnácté hodiny do středečního poledne na Vysočině v okresech Třebíč a Žďár nad Sázavou, v celém Jihomoravském a Zlínském kraji a ve většině Olomouckého kraje (okresy Olomouc, Šumperk, Přerov a Prostějov.

Ledovka v tenčí vrstvě ovšem hrozí od úterního večera do středečního poledne i jinde - v Praze, Středočeském, Karlovarském, Plzeňském a Ústeckém kraji.

Dokonce už od úterního poledne až do úterní půlnoci meteorologové před ledovkou varují obyvatele Jihočeského, Pardubického, Královéhradeckého, Libereckého kraje a lidi z okresů Havlíčkůvv Brod, Jihlava a Pelhřimov.

Poslední část výstrahy tvoří varování před ledovkou platné od úterní 15. hodiny do středeční šesté hodiny ráno. To se týká Moravskoslezského kraje a okresu Jeseník.

"Dnes (úterý) očekáváme od severozápadu postupně déšť nebo déšť se sněhem, místy mrznoucí s tvorbou ledovky. Na Moravě a ve Slezsku může zpočátku i sněžit a bude se místy tvořit nová sněhová pokrývka. Od jihozápadu se začne během večera a noci na středu zvolna oteplovat, tvorba ledovky bude na většině území Čech ustávat," píší meteorologové ve výstraze.

A jedním dechem dodávají, že na východě našeho území se i navzdory oteplení může ledovka tvořit až do středy odpoledne.

ČHMÚ také varuje všechny řidiče a chodce, aby byli při pohybu venku maximálně opatrní. Kvůli silné vrstvě námrazy hrozí lámání větví, pády celých stromů i výpadky dodávek elektřiny.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky