Pojďme se zakulatit: kdy je zakulacení žádoucí?

Koupelnový nábytek se zakulacenými rohy

Řeč rozhodně není o změnách v našem jídelníčku, nýbrž o koupelnovém nábytku. Nábytek se zaobleným tvarem dvířek i umyvadla totiž dodá vaší koupelně nejen nádech útulna, ale hlavně vyšší bezpečnost.

Koupelna je místem, kde se uvolňujeme - doslova relaxujeme po náročném dni. Musíme se v ní tedy cítit dobře, a i proto se oblé tvary hodí.

„Oblou hranu jsme na našem nábytku promítli například u modelových řad Single a Door. V duchu zaoblené hrany se nesou vnější hrany zásuvek a otočných dvířek, které bývají nejčastějším zdrojem poranění. Ovšem dokulata jsme vybavili i umyvadlo Mini, které je vhodné pro obě zmíněné řady,“ vysvětluje Ing. Zdeněk Blažek, manažer marketingu ze společnosti Dřevojas, v. d., tradičního českého výrobce koupelnového nábytku a doplňuje:

Umyvadlo Mini není se svojí šířkou od 50 cm vybráno náhodně, hodí se totiž primárně do nejmenších koupelen, kde je potřeba bezpečnosti o to větší. Výhodou je u „zakulaceného“ koupelnového nábytku fakt, že i při zaoblených hranách zůstávají na jeho povrchu kvalitní lamináty, které odolají mnohému mechanickému poškození.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Koupelna