Advent je tu: města po celém Česku se rozsvěcují

TNBiz, 25.11.2016

Jsou města, která do vánočních oslav investují statisíce korun. Nade všemi vyčnívá příhraniční Cheb. Přestože nejde o krajské město, svým pětimilionovým příspěvkem zdaleka překonává mnohem větší města v zemi.

Cheb pojal i letos vánoční výzdobu a oslavy velkolepě. Na centrálním náměstí nechal vystavět malou vesničku. S obřím adventním kalendářem, nezbytným betlémem, krámky a kluzištěm s přírodním ledem.

Jeho provoz přijde na milion korun. Další čtyři spolkne výzdoba, trhy a kulturní program. "Jsou to nekrásnější trhy v Karlovarském kraji. Přitáhnou nám spoustu návštěvníků," obhajuje velký rozpočet starosta města Petr Navrátil.

Ještě loni se Karlovy Vary snažily s Chebem soupeřit. Po jeho vzoru tu postavili kluziště. Ale s umělým ledem. Ta atrakce moc netáhla a letos od toho upouští.

 

Byť jde o krajské město, investují letos Karlovy Vary do vánočních oslav o tři miliony korun míň než daleko menší Cheb. Děti budou soutěžit, vyrábět ozdoby. Pro dospělé se připravují koncerty.

Relativně skromnou oslavu vánočních svátků ve srovnání s Chebem připravuje i Liberec. Přestože letos město investuje o téměř milion víc, než loni, celkem za sváteční oslavy zaplatí milion dvě stě tisíc korun. Za větší útratou se skrývá nová výzdoba ulic - ta současná sloužila dlouhých 25 let.

Podobnou částku jako Liberec investuje do vánočních oslav například i Zlín. O čtyřech miliónech, které na stejný účel vyčlenili v Ústí nad Labem si v těchto městech můžou nechat jen zdát. Sponzoři ale v severočeském městěna tuto sumu přispějí více než polovinu.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky