Lyžování již o víkendu: otevírají se tyto první ski areály!

TNBiz, 2.12.2016
Lyžujte již o víkendu!

Taky patříte mezi ty, kterým letní měsíce nic moc neříkají, a už netrpělivě čekáte na okamžik, kdy budete moct brázdit zasněžené svahy? Teď nadešla vaše chvíle. Některá střediska totiž mají dostatek sněhu na to, aby mohla už tento víkend přivítat první návštěvníky. A co víc, mnohde nabízejí zlevněné skipasy!

Tohle jsou některá z nich:

Beskydy

Bílá

"Nádherná zima, sněží a my se připravujeme, abychom v sobotu spustili vlek na jihu. Zatím 400 m z celkové délky 700 metrů. Uvidíme, jak se to bude nadále s počasím vyvíjet, ale pokud bude nadále sněžit a nepřejde sněžení v déšť, tak od soboty provoz na jihu za speciální ceny. Sever s lanovkou by mohl být v provozu od poloviny příštího týdne," lákají vlekaři.

Česká Sibiř

Monínec

Na Moníncni se lyžuje už od 26. října. Aktuální otevírací doba je od úterý do soboty od 18 do 21 hodin, od pátku do neděle pak také od 9 do 16 hodin. Od 9. 12. bude areál v provozu každý den 9:00 - 16:00 a 18:00 - 21:00.

Jizerské hory

Tanvaldský Špičák

V sobotu a v neděli bude ve SKIARÉNĚ JIZERKY v provozu Závodní sjezdovka na Tanvaldském Špičáku. Sjezdovka je vysněžena v celé délce i šíři - tedy 1,430m s 270 metry převýšením. Platit budou speciální ceny. Dospělí budou jezdit za 350 korun na den, junioři za 280, děti za 210.

Kořenov - Rejdice

Na první lyžovačku zvou o tomto víkendu také do Rejdice. Začínají v pátek večerním lyžováním od 18 do 20 hodin, v sobotu se bude lyžovat od 9 do 16:30 a od 18 do 20 hodin, v neděli potom od 9 do 16:30. Za jeden den zaplatí dospělí 380 korun, děti do 140 centimetrů 270 korun.

Kralický Sněžník

Dolní Morava

"Skvělá zpráva pro všechny začínající lyžaře a lyžařky! V sobotu 3.12. v 8:30 otvíráme Dětský ski park Amálka. Vstup během tohoto víkendu je ZDARMA! Výuku s instruktorem si můžete objednat na čísle 469 771 180 a k dispozici bude také půjčovna lyží v chatě Marcelka. Na nic nečekej a pojď se učit lyžovat s námi!" zvou provozovatelé.

Krkonoše

Černá hora - Pec

Od pátku 2.12. se lyžaři ve SkiResortu ČERNÁ HORA – PEC mohou těšit na více otevřených sjezdovek na Černé hoře. V sobotu se poprvé v této sezóně rozjede provoz v areálu Pec pod Sněžku. Na víkend by tak mohlo být otevřeny téměř 4 kilometry sjezdovek. Na sjezdovce Anděl na Černé hoře se nyní denně lyžuje na půl kilometrové trati. Od pátku bude sjezdovka Anděl otevřena celá a lyžaři budou moci využít i horní úsek Ford Černohorské.

"Je možné, že lyžaře překvapíme i větší nabídkou, záležet bude na tom, kolik přírodního sněhu připadne během čtvrtka," říká Petr Hynek, ředitel SkiResortu ČERNÁ HORA – PEC. Od soboty se,poprvé v této sezóně rozjede i vlek na Javoru v Peci pod Sněžkou. Ve SkiResortu ČERNÁ HORA – PEC si zalyžujete denně od 8:30 do 16:00.

Malá Úpa

O víkendu lyžují i na Malé Úpě. "V sobotu a neděli jezdíme k pátému sloupu! Malí lyžaři se vyblbnou v Dětském parku a velcí se osvěží ve Skimu House. A celý den jen za 300 korun," lákají vlekaři.

Krušné hory

Boží dar

"Díky příznivým podmínkám máme dostatek technického sněhu a můžeme poprvé spustit provoz. Na perfektní manšestr se můžete těšit v sobotu a v neděli 3.-4. 12. od 9.00-16.00 ve skiareálu Hranice. Na Božím Daru budou zároveň v sobotu probíhat Ježíškovo vánoční trhy, neváhejte tedy vyrazit z města na hory, vykroužit první oblouky letošní sezóny a nasát pravou horskou vánoční atmosféru! Těšíme se na Vás," píše areál na webových stránkách.

Klínovec

O víkendu 3. a 4.12. budou připraveny sjezdovky Dámská a Pařezovka, dále lyžařská cesta 3b z parkoviště k CineStar Expressu a lyžařská cesta 2a mezi Dámskou a Pařezovkou. V provozu lanovky Dámská a CineStar Express od 9:00 do 16:00. Dospělí pořídí jednodenní skipas za 550 korun, děti za 440.

Telnice

O víkendu bude v provozu vlek Meva. Startuje se v sobotu od 9 hodin, lyžovat se bude do 16 hodin.

Jeseníky

Hlubočky

V soboru otevírají také v Hlubočkách. "V provozu bude vlek "B" dvoukotva a sjezdovka č.1, občerstvení a půjčovna. Otevírací doba: sobota 10:00 až 16:00, neděle 9:00 až 16:00. Od neděle bude otevřena také lyžařská škola. Z důvodu zasněžování nebude v provozu večerní lyžování a bobová dráha," láká areál.

Branná

Od soboty 3.12. bude v provozu lanovka a 600m sjezdovka. Víkendový provoz v termínech 3.12.- 4.12. a od 10.12. provoz nepřetržitě.

Hrubá Voda

Sezónu zahajují v sobotu také na Hrubé vodě. Lyžovat se tady bude celý víkend od 9 do 16 hodin.

Karlov

"Začínáme už tuto sobotu 3.12. Od 8:30 se Karlov Ski Express bude točit jen pro vás. Navíc i večerní lyžování v sobotu 3.12. od 18:00 do 21:00. Další lanovky otevřeme co nevidět," slibují vlekaři.

Orlické hory

Říčky v Orlických horách

Již tuto sobotu 3.12.2016 spustí zimní lyžařské středisko Ski centrum Říčky provoz nové zimní sezóny. "Otevřena bude tento víkend červená sjezdovka a čtyřsedačková lanovka. Dále ski servis, půjčovna a úschovna. Občerstvit se můžete např. v nově zrekonstruovaném Skirestu nebo v Kiosku U Karla. Provoz areálu od pondělí přerušíme a znovuotevřeme před víkendem příští týden, kdy plánujeme také otevření modré sjezdovky," zvou vlekaři.

Šumava

Hochficht

Od pátku se lyžuje i na Hochfichtu. "V tuto chvíli je jasné, že v provozu bude čtyřsedačková lanovka Hochfichtbahn a pojízdný pás v dětském Fichtl Kids Parku. Otevřena bude 2 km dlouhá FIS sjezdovka Standartabfahrt s převýšením přes 400 m a dětský park. Lyžovat se bude každý den od 8.30 do 16.00. Jelikož sněžná děla jsou neustále v provozu a ve čtvrtek má navíc sněžit, je možné, že na víkend otevřeme další sjezdovky," upozorňují provozovatelé.

Lipno

V sobotu začnou na Lipně otevírat první areály. "Jako první otevřeme sjezdovku Jezerní, Spojovací, Dámskou a Fox park. S otevřením sjezdovek se rozjede i lyžařská škola Skischool Lipno, kterou si můžete rezervovat v kanceláři lyžařské školy, ketrá se nachází u centrálního parkoviště nebo online přes naše webové stránky," informuje areál.

Zadov

V sobotu v 8:30 zahajuje zimní sezónu areál Kobyla. Lyžovat se bude do 16 hodin. V sobotu se navíc můžete těšit i na večerní lyžování.

Železná Ruda

V pátek začínají večerním lyžováním v areálu Nad nádražím, v provozu bude 400m sjezdovka. Jezdit se bude i na Špičáku. "Dobrých teplotních podmínek jsme využili a díky technickému zasněžování budeme moci na Špičáku zahájit lyžařskou sezónu již tuto sobotu 3.prosince. V provozu bude lanovka na vrchol Špičáku a otevřena bude prozatím jedna sjezdovka. V horní části je vysněžena sjezdovka Slalomová č.3 a od Lomeného vleku se pokračuje po sjezdovce U zalomeného č.2," chlubí se středisko. Do 16. prosince platí zvýhodněné ceny vedlejší sezóny.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky