Počasí víkend: oteplí se na 10 °C, v týdnu se vrátí sníh a mráz

TNBiz, 8.12.2016
V noci na čtvrtek ještě na mnoha místech mrzlo, řidiče trápila ledovka a místy se objevil i mrznoucí déšť. Už během dne by se ale mělo oteplit a o víkendu vystoupá rtuť teploměru až na 10 stupňů. Znovu ochladit by se mělo v úterý, kdy teploty klesnou k nule.

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, přes den by se mělo postupně vyjasňovat. Oteplení přinese od severozápadu teplá fronta, která se bude zvolna přesouvat k východu. Denní teploty dosáhnou 4 až 8 °C, na severovýchodě Čech a na Moravě maximálně 4 °C.

V pátek už by mělo být oblačno až polojasno. Na severu bude nejdříve zataženo a může se objevit i slabý déšť, mlhy nebo nízká oblačnost. Noční teploty klesnou na 4 až 0 °C, ty denní vystoupají na 6 až 10 °C.

I na sobotu předpovídají meteorologové oblačno až polojasno, na severu a severovýchodě znovu až zataženo s ojedinělými přeháňkami. Teplotní předpověď zůstává stejná jako předchozí den - v noci 4 až 0 °C, ty denní vystoupají přes den 6 až 10 °C.

Také v neděli bude obloha částečně zatažená. Oblačnosti bude přibývat od severozápadu a místy se vyskytne déšť nebo přeháňky. V polohách nad 800 metrů může jít i o srážky sněhové. Teploty v noci spadnou na 3 až -1 °C, přes den dosáhnou 5 až 9 °C.

V pondělí se začne znovu ochlazovat. Zpočátku bude zataženo až oblačno, místy se objeví sněhové přeháňky - i v nižších polohách. Srážky však budou postupně ustávat a začne ubývat i oblačnosti. Noční teploty 4 až 0 °C, denní 3 až 7 °C.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka pak slibuje polojasno až skoro jasno. Zpočátku ojediněle a postupně místy se vyskytne nízká oblačnost nebo mlhy, i mrznoucí. Teploty v noci mohou klesnout k -3 až -8 °C, přes den se budou pohybovat kolem nuly.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky