Konec kouření u piva? Štamgasti už hledají náhradní řešení

TNBiz, 9.12.2016

Hledali jsme typickou restauraci, která bude mít se zákazem kouření problém a dojeli jsme do Ivaně. Tady chodí na pivo dělníci, kteří vykouří krabičku denně. Kdybyste v této hospodě pověsili maso, do rána ho máte vyuzené. U stolu sedí šest chlapů a pět z nich žmoulá v ruce nedopalek.

Osamělý nekuřák sedí v cigaretové mlze a spokojeně objednává další pivo. Že mu ostatní pálí pod nosem, nikdy neřešil. "Když jdu do hospody, tak jdu do hospody, kdybych chtěl jít někam, kde se nekouří, tak jdu do cukrárny," vysvětlil jediný nekuřák v hospodě.

V této hospodě by přitom mohl u piva dýchat svěží vzduch už dnes. V Ivani totiž mají restauraci rozpůlenou. Stačí projít chodbou a ocitnete se v nekuřácké části. Prázdné stoly slibují hodně depresivní večer pro každého, kdo se štítí kouře a lidí. Jednou za čas sem zavítá rodinka s malými dětmi, aby nerušeně poobědvali. Štamgasti nechápou, proč se musejí podřizovat menšině.

"Já nikoho nenutím, aby tady s námi seděl, můžou jít tam, kde se nekouří," komentoval zákon jeden z kuřáků. Od května mají sedět všichni v jedné restauraci a společně dýchat čerstvý vzduch. Teď mají šest měsíců na to, aby vymysleli, jak zákon obejít. Už teď přemýšlí nad kuřáckým klubem.

Kromě toho budou potřebovat i pijácký klub, protože zákon přichází s novinkou, která změní hospody v nejopuštěnější místo na planetě. Hospodský má povinnost vyhodit každého, kdo vykazuje známky opilosti, jinak mu hrozí dvouletý zákaz činnosti.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky