TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ: mlhy a námraza vydrží až do svátků

TNBiz, 19.12.2016

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před náledím byla vyhlášena pro celou Českou republiku a je platná až do pondělí do 9 hodin. Náledí komplikovalo dopravu po celé republice, během rána se stala celá řada dopravních nehod, například silnice 379 v okrese Vyškov byla uzavřena pro vozidla nad 1,2 tuny.

V pondělí bude podle ČHMÚ zataženo nízkou oblačností a na mnoha místech republiky se objeví mlha. Přes den by se na horách mohlo během dne vyjasňovat, jinde bude jen ojediněle polojasno. Teplota se bude v pondělí pohybovat mezi -1 až 3 °C.

I v noci na úterý se může objevit mlha, mrznoucí srážky a slabé sněžení. V noci teploty klesnou k -3°C, přes den se budou pohybovat mezi -1 až 3°C. Během úterního dne by se podle ČHMÚ mohlo místy vyjasňovat. Na Vysočině a v Krušných horách by se mohlo objevit vítr s nárazy 15 až 20 metrů za sekundu.

Ve středu bude na většině území jasno až skoro jasno. Místy by se mohly objevit mrznoucí mlhy a mrholení, zejména by se mohlo vyskytnout na Českomoravské vrchovině a severozápadě Čech, uvádí ČHMÚ. Teploty v noci na středu mohou klesnout až k -5°C, přes den by pak mohly vystoupat až k 5°C.

Čtvrtek přinese mírné ochlazení, v noci bude -2 až -6 °C, denní teploty pak budou -2 až 2°C. Ojediněle by na horách mohla teplota vystoupat až ke 4°C. Místy bude zataženo nízkou oblačností, mohou se objevit mlhy a mrholení, i mrznoucí.

V pátek bude opět zataženo nízkou oblačností, ojediněle by se mohly vyskytnout mrznoucí mlhy, slabé sněžení nebo mrholení, které může namrzat. Teplota se přes den bude pohybovat mezi 0 až 4°C.

Nízká oblačnost, mrznoucí mlhy a ojediněle slabé sněžení nebo mrholení by měly podle ČHMÚ vydržet i přes víkend. Teploty se budou přes den pohybovat kolem -1 až 4°C, v noci by pak mohly klesat až k -6°C.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky