Obklady a dlažby v interiéru: důraz na životnost a údržbu

Program pro lepení obkladů a dlažeb

Obklady a dlažby jsou nedílnou součástí každé moderní stavby. Při jejich výběru bychom měli dbát na vysoký standard kvality a soustředit se především na snadnou údržbu, odolnost vůči vlhkosti i vysokým teplotám a dlouhou životnost. Důraz bychom měli klást i na výběr systému pro jejich realizaci. Společnost Baumit a její profesionální program pro lepení obkladů a dlažeb s názvem Baumit Baumacol nabízí kvalitní výrobky, na které se můžete spolehnout při realizaci v interiéru i exteriéru a od nejmenších mozaik až po velkoformátové obklady a dlažby.

Není nutné čekat na hlavní stavební sezonu, právě zima je ideálním obdobím pro realizace úprav v interiéru. Moderní obkladové materiály a dlažby dotvářejí interiér a představují skvělý způsob, jak do místností vnést více vzorů, barev či originální textury. Při pokládce obkladů a dlažeb bychom měli vycházet z toho, jaký materiál a hlavně v jakém prostředí se bude lepit. Poté je potřeba určit namáhání lepeného prvku, zvolit správný druh lepidla a spárovací hmoty a tím pádem i celý systém. Je nutné zodpovědně řešit všechny detaily a využívat všechny dostupné doplňky a příslušenství k tomu určené.

Produkt roku 2016 – Baumit Baumacol Flex Top Speed

Novinkou letošního roku v řadě Baumit Baumacol je rychletuhnoucí lepicí malta Baumit Baumacol FlexTop Speed, která získala ocenění Produkt roku 2016 udělované časopisem Obklady, dlažba & sanita. Tato rychletuhnoucí flexibilní lepicí malta urychlí proces zpracování a uspoří váš čas – dlažba je pochozí a spárovatelná již po 3 hodinách. Baumit Baumacol FlexTop Speed je vhodná k lepení keramických obkladů a dlažeb, mozaiky, prvků z přírodního kamene, kameniny nebo klinkerových pásků, a to jak v interiéru, tak i v exteriéru. Je vhodná také pro plochy se zvýšeným statickým namáháním (např. podlahové vytápění) a pro lepení velkoformátových obkladů.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky