Prožijte aktivně Vánoce a neseďte jen doma

TNBiz, 24.12.2016

Živé betlémy

Mnoho českých vesnic a měst pořádá na Štědrý den živé Betlémy. Lidé se společně setkávají, popíjejí svařené víno či grog a zpívají koledy. Mezi ty nejočekávanější akce patří živý Betlém v Chomutově, v Plzni, v Kladrubech nebo na balustrádě pražské Lorety.

Štědrý den v ZOO Praha

Vstupem za jednu korunu láká hlavně děti Zoo Praha. Pokladny budou otevřené do 14:00 hod. (pavilony pak do 16:00 hod.). Návštěvníci se mohou podívat, jaké dárky dostávají zvířátka (stejně tak jim sami mohou přinést nějaké ovoce, zeleninu a pečivo), zhlédnout některou z komentovaných prohlídek a obdivovat cvičení lachtanů.

"Spousta zvířat dostane spoustu různých dárků - a to jak 24., 25., tak 26. Například lední medvědi zmrzlinu s rybami, slůňata se svými matkami stromečky, gorily hlavolamy, náš hrabáč kapský Draco dostane krmný míč,“ uvedl ředitel zoologické zahrady Miroslav Bobek.

Vánoční plavby na voru, krmení medvědů

Český Krumlov pořádá na Štědrý den hned několik akcí. Jednou z nich jsou medvědí Vánoce v hradním příkopě, kam děti i dospělí mohou přinést své dárky. Na nádvoří se pak budou zpívat koledy v přístavu si můžete užít vyhlídkovou plavbu na voru.

Betlémská cesta Třeští

Město Třešť je vyhlášené stavěním betlémů. Všude dnes proto najdete Ježíška v jesličkách na různé způsoby a betlémy z všelijakých materiálů - od perníku po dřevo.


Štědrý den na Plzeňské věži

I na plzeňském náměstí dnes bude pořádně živo. Kromě živého betlému se návštěvníci mohou těšit na vánoční příběh, nebo na troubení vánočních koled přímo z Plzeňské věže.

Lyžování

Pokud milujete hory, tak neváhejte a hurá na lyže či snowboard. Pro většinu lidí je to jediná možnost, jak si užít bílé Vánoce. Počítejte ale s tím, že menší vleky jezdí kratší dobu než obvykle. Je proto dobré předem si zkontrolovat provozní dobu.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky