Vánoce a přání: lidé si přáli hlavně na sociálních sítích

TNBiz, 25.12.2016

Status nebo fotka na sociálních sítích. V Česku je to nejpopulárnější způsob vánočního blahopřání, přesto někteří lidé i dnes preferují tradiční formy komunikace. "Pošlu dopis nebo zavolám. Mám radši osobní kontakt," ukázalo se například v anketě před kamerou TV Nova.

Přestože se o letošních Vánocích odeslalo mezi Čechy na 70 milionů SMS, těší se stále menší popularitě. "Textových zpráv si letos lidé poslali zhruba o dva miliony méně. Hovorů jsme spojili o půl milionu méně. Naopak datový provoz vzrostl o více než polovinu," potvrdila Lucie Pecháčková ze společnosti O2.

Podobná čísla hlásí i Vodafone. "Vzrostla data, která jsme v síti přenášeli. Letos to bylo o 225 procent více než v loňském roce. Během včerejšího Štědrého dne bylo přeneseno celkem 113,3 TB dat," uvedla mluvčí Vodafone Markéta Kuklová.

Klesající popularita textových zpráv se ale nedotkla multimediálních zpráv. "MMSky jsou stále oblíbenější. Zatímco vloni se ta čísla pohybovala kolem 495 tisíc, tak letos to bylo 561 tisíc," řeklla TV Nova mluvčí T-Mobile Kemrová. Stále ale platí, že prim hrají data a možná i díky stále lepšímu pokrytí rychlými sítěmi.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky