Největší bytový dům v Česku je téměř vyprodaný

Jana Brožková, 27.12.2016
Posledních 19 bytů zbývá v Residenci Garden Towers Největší bytový dům v Česku je v podstatě vyprodán. Z 629 bytů Residence Garden Towers na pražském Žižkově, které Central Group nabídl do prodeje, má již své majitele 97 procent. Zbývá posledních 19 volných bytů.

Celkem v rezidenci vzniklo sedm set bytů na jedné adrese, v pětipodlažním podstavci a pěti 18podlažních věžích. 70 z nich ale do prodeje nebylo určeno. Dům je unikátní nejen svou velikostí, ale také zelení jak na střešních zahradách, tak v soukromém vnitrobloku. Obyvatelům nabízí nonstop recepci s dohledem nad bezpečností. „Snažili jsme se Residenci Garden Towers koncipovat tak, aby nabídla nejen atraktivní a luxusní bydlení pro rodiny i jednotlivce, ale zajistila také celý komplex služeb, jež jsou dnes standardem u moderního bydlení v západní Evropě,“ řekl šéf Central Group Dušan Kunovský.

Samozřejmostí je vysoký standard provedení luxusních bytů s dřevěnými podlahami, hliníkovými velkoplošnými okny, designovým skleněným zábradlím nebo třeba klimatizací v bytech v horních podlažích. Součástí stavby jsou tři komerční prostory. Majitelé bytů tak budou moci v podstatě „suchou“ nohou zajít do restaurace, či kavárny nebo si nakoupit potraviny. Nechybí ani nové dětské hřiště.

 Byty v Residenci Garden Towers začal Central Group nabízet před dvěma lety. Projekt tehdy způsobil cenovou revoluci. Do té doby totiž luxusní bydlení v centru představovaly jen ojedinělé malé projekty či rekonstrukce stávajících bytových domů. Residence Garden Towers se ale stala první velkou luxusní novostavbou v širším centru. Díky většímu množství bytů se podařilo dosáhnout velmi příznivých cen a luxusní bydlení v centru se tak otevřelo daleko širším příjmovým vrstvám. Do té doby bylo nové bydlení jen pár minut od Václavského náměstí vyhrazeno úzké skupině lidí s nejvyššími příjmy.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba