Všechny svátky bez nakupování? Politici chtějí rozšířit zákaz prodeje...

TNBiz, 5.1.2017
Rozšíří se zákaz prodeje na všechny obchody?

Prázdná parkoviště u nákupních center, opuštěné řady nákupních košíků na jedné straně, na straně druhé čílý ruch ve večerkách a na čerpacích stanicích.

Vánoce byly tentokrát hodně jiné, alespoň co se nakupování týče - začal totiž platit nový zákon, podle kterého musely obchody s plochou větší než 200 metrů čtverečních zůstat zavřené.

Kontroverzní norma zatím platí o sedmi svátečních dnech - na Štědrý den od 12 do 24 hodin, o obou vánočních svátcích, 1. ledna, na Velikonoční pondělí, 8. května a 28. září a 28. října.

Zatímco opozice od začátku zákon kritizuje a obrátila se kvůli normě na Ústavní soud, někteří vládní poslanci jsou naopak Vánocemi bez nákupního shonu nadšeni a spřádají plány na novelu, podle které by obchody byly zavřené o všech státních svátcích, nejen o sedmi vybraných.

Pokladní byly rády, že mohou být se svými rodinami, hlady nikdo neumřel a ti, co se rozčilovali, že nemají na Štěpána čerstvé pečivo, by se nad sebou měli zamyslet. Prodavači nejsou lékaři, policisté ani hasiči, abychom se bez nich na Vánoce neobešli,“ uvedl pro Blesk šéf poslanců ČSSD Roman Sklenák.

Předseda lidoveckých poslanců Jiří Mihola by se prý dokonce nebránil tomu, aby o svátcích musely povinně zavřít všechny obchody, nejen ty velké.

STÁTNÍ SVÁTKY 2017 - PŘEHLEDNÝ SEZNAM

A jak to vypadá v roce 2017 s prázdninami? Naše děti školou povinné budou mít v letošním roce prázdniny dohromady šestkrát a školní rok jim jim začne až 4. září.

Tipy, kam s dětmi vyrazít na jarní prázdniny



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky