Dětská jména v Česku: nejčastěji tradiční, některá až kuriózní

TNBiz, 11.1.2017
Nejoblíbenějším dětským jménům v České republice stále vévodí tradiční Elišky, Terezky, Aničky, Pepíčkové, Honzíkové a Kubíkové. Do popředí se ale stále častěji dostávají i velmi exotická a originální jména. Na ulici tak můžete potkat Quentina, Scarlett nebo třeba Lailu.

Loni nejvíce šokovali vybraným jménem bezesporu rodiče z Ostravska, kteří své holčičce vybrali jméno Análie. Ani letos ale nebyla o zvláštní křestní jména nouze.

Ve Vítkovické nemocnici přišel na svět například malý Chavier, Izrael, Jameson Rameses, Jasmíne Anna, Aida, Arletta či Keithi. V Jičíně se narodila například holčička Mína, v Náchodě Kornelie či Tea a v Rychnově Nansi, v Jihlavě Ciara, v Jičíně Melody, v Trutnově Timea.

A jaká další jména Češi volili? Určitě zaujmou chlapečci Remus, Tivadar, Zachariáš, Barnabáš, Hanuš, Dalimil, Mikeš, ale i holčičky Aleška, Adléta nebo Klotylda.  Nechyběla ani cizokrajná jména jako Lionel, Amarachi, Inari, Revan, Attila, Salome, Ulféy, Krum, Amálie Perla nebo Nina Anuška.

V Českých Budějovicích se narodila miminka Alessandro, Konstantin, Elian Luca, Jennifer, Bianca, Jovan, Věnek, Vendelín, Florian, Emanuel, Andrés, Zoe, Eliana, Ronja, Abigail, Thea, Zina, Annabela, Elis, Leonarda a Flora.

A nedávno se také jedné bývalé české celebritě narodila dcera, která dostala opravdu hodně zvláštní jméno - Lennon Marlene.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky