Rodinné domy do 2 milionů: zneužívají se vícepráce i pojem "na klíč"

REKLAMA       Inzerce, 23.1.2017
Je mnoho firem, které nabízí cenově dostupné domy a marketingově zneužívají pojmy "na klíč", "včetně povolení" a "vícepráce". V klientovi vzbudí mylný dojem, že v částce do 2 milionů je nadstandardní vybavení i zařízení. Ten ve finále zjistí, že zaplatí o několik set tisíc více, než měl v plánu .

Jakým způsobem firmy taktizují na zvýšení ceny

• Specifikace "na klíč" není nikde stanovená v zákoně, toho firmy využívají a často je pod tímto označením například dům bez podlah a vymalování

• Položky "včetně povolení" apod. často nezahrnují všechny úkony, například projektovou dokumentaci

• Vícepráce jsou také často zneužívané. Na začátku realizace dostane zákazník velice podrobný položkový rozpočet a je přesvědčen, že se jedná o odbornou kalkulaci celého domu. Ve skutečnosti jde o záměrný mystifikační úkon, protože co není uvedené v rozpočtu, to je vícepráce.

"Tyto hry s klientem nehrajeme", říká manažer společnosti Flexi Life, Michal Pořízek a dodává, "u nás klient nenajde skryté položky, které navýší cenu jeho domu, je přesně specifikované, položku po položce co náš zákazník za své peníze dostane. Má u nás GARANCI KONEČNÉ CENY a tedy jistotu, že se cena v průběhu realizace nebude navyšovat. Částka je konečná včetně dalších poplatků a DPH."

"Stavíme modulárnímontované rodinné domy, které reflektují požadavky moderního bydlení i v nízkoenergetickém, či pasivním standardu. Naše domy se díky modulárnímu systému dají lehce kdykoli rozšířit. Technologie domů reaguje na současné požadavky kvalitních, rychlých a cenově dostupných domů.

Díky rychlosti výstavby, která je 2-3 měsíce, jsme schopni postavit velice kvalitní dům za relativně nízkou cenu do dvou milionů. Každý dům je možné upravit dle přání zákazníka, ale standardní dispozice jsou koncipovány tak, aby maximálně sloužil svým budoucím obyvatelům. Zaměřujeme se na největší možnou využitelnost prostoru. Žádné zbytečné technické místnosti, dlouhé chodby, složité tvary domu, vše je přizpůsobeno tomu, aby měl každý metr využití."

V dnešní době si přeje řada rodin mít svůj domov s alespoň malou zahradou, ale hlavně se svým samostatným domem. Hledají proto dům, který je cenově dostupný, energeticky nenáročný a nebude vyžadovat nákladnou údržbu. Počítají většinou s částkou za dům do 2 milionů korun. Takové zadání splňují rodinné domy Flexi Life již ve standardním provedení.

Rodinný dům 070 maximálně využívá prostor zastavěné plochy, nenajdete v něm jedinou spojovací chodbu, metry se zde neplýtvá ani na samostatnou technickou místnost. Dispozičně se jedná o 3 + 1, ideální pro rodinu s jedním až dvěma dětmi. Jedná se o jeden z ekonomicky nejvýhodnějších domů, s vynikajícím poměrem cena/užitek s mnoha úložnými prostory.

Rodinný dům 084 je nejpoptávanějším domem hlavně z toho důvodu, že "klasická rodina" se dvěma dětmi má možnost dopřát každému dítěti samostatný pokoj. Koncepce domu umožňuje z technické místnosti udělat další WC. Dispoziční uspořádání 4 + 1 s terasou a zároveň nejlevnější rodinný dům na trhu mohou být splněným snem nejedné rodiny.

Rodinný dům 087 - otevřený a vzdušný prostor, velké místnosti i okna a zastřešená terasa se vstupem z obývacího pokoje, tak se dá charakterizovat rodinný dům 087 s dispozicí 3 + kk. Svým uzpůsobením je nejvhodnější pro rodinu se dvěma až čtyřmi členy.

Všechny tři nabízené rodinné domy z katalogu Flexi Life klient pořídí včetně DPH do částky 2 miliony korun.

Jako nadstandard je možné pro zákazníka doplnit úsporné LED osvětlení jak v domě, tak venku, klimatizovaný interiér domu, kvalitní vinylové podlahy a moderní sanitární vybavení včetně obkladů a dlažeb.

Pokud si to zákazník přeje, Flexi Life zajistí také kompletní zastoupení klienta před úřady od podpisu do kolaudace a další bonusy. Tyto služby patří do standardního provedení domu a jsou součástí základní ceny.

Pro větší pohodlí zákazníků, kteří jsou časově vytížení, nebo nechtějí sami obíhat příslušné úřady, Flexi Life zajistí kompletní servis v průběhu výstavby domu. Zákazník pouze podepíše smlouvu o dílo a plnou moc. Flexi Life ho potom zastupuje před všemi úřady a asistuje u všech úkonů týkajících se výstavby domu.

Všechny podrobnosti zájemcům o rodinný dům rádi ve společnosti Flexi Life vysvětlí osobně při návštěvě montážní haly u právě realizovaného domu nebo dokončeného domu i s náležitou prohlídkou. Mezi služby Flexi Life patří také schůzka "kdekoli". Pokud má klient čas pouze v neděli a u něj doma, není to žádný problémem, zástupce Flexi Life ho navštíví.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality