V Líšni se bydlí v přírodě: nový viladům uprostřed biotopu

Jana Brožková, 27.1.2017
Mariánské údolí v Brně-Líšni patří k nejkrásnějším přírodním lokalitám Mariánské údolí v Brně-Líšni patří k nejkrásnějším přírodním lokalitám na území Brna. Viladům Slunné údolí, vznikající na jeho okraji, umožní bydlet v srdci úžasného biotopu, a přece ve městě.

Malebné Mariánské údolí, ukryté mezi lesy a několika rybníčky, je rájem všech Brňanů, kteří o víkendu vyrážejí na procházky nebo projížďky do přírody. V Ondráčkově, jediné ulici, která do tohoto údolí ústí, vzniká „Viladům Slunné údolí“. Projekt je jedinečný lokací a architektonickým konceptem neobvyklých teras s výhledem do okolí.

Dům nabídne devět bytů 1 až 4+kk, oddělených vnitřními dvory a atrii. Budovu opticky rozčlení terasy, díky kterým bude mít každý byt dostatečné soukromí i privátní výhled do okolní přírody. „ Viladům je projektován s důrazem na ekonomickou a ekologickou stránku domácnosti,“ říká Ivor Ševčík z All Inclusive Development, která záměr realizuje. Propracovaný systém zelených střech v létě ochrání před přehříváním bytů a v zimě naopak pomůže tepelně izolovat. Objekt dostane kvalitní zateplení, hliníková okna s trojskly, topení a teplou vodu zajistí tepelné čerpadlo. Byty budou vybaveny podlahovým topením, dřevěnými podlahami, elektronickým vrátným systémem a krytými garážemi.

Bydlení u Mariánského údolí je ideální především pro rodiny. Děti tu mohou objevovat autentickou přírodu na vlastní pěst, rodiče se do města za prací dostanou veřejnou dopravou do půl hodiny.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba