Barevná jarní nálada pro interiér: dejte prostor optimistické žluté

Jasně žlutá, hráškově zelená, tulipány, narcisky, růžová… barvičky a motivy, které pro nás chystá jarní příroda. Vneste si díky nim tuto neopakovatelnou jarní atmosféru i do interiéru… přinášíme pár tipů, jak na to…

Dejte prostor žluté

Jarní narcisy, forsythia aneb zlatý déšť, rozkvetlé pampelišky nebo peříčka čerstvě vylíhnutého kuřátka k jaru neodmyslitelně patří a to i díky jejich optimisticky žluté barvě. Proč si tuto barevnou vzpruhu nedopřát v pořádné interiérové porci, třeba na velkoformátových dveřích.

Žluté dveře od podlahy ke stropu

A jak toho docílt? „Celkem jednoduše – stačí obarvit dvě čtyřmilimetrová skla barvou RAL č. 1016 a vsadit je do pevného hliníkového rámu u dveří MASTER , který se zpevní vnitřními příčkami a hned dveřní křídlo vyroste od podlahy až ke stropu,“ uvádí pan Petr Paksi, výkonný ředitel společnosti J.A.P, českého výrobce designových dveřních systémů.

Ale svěží jarní barvička může vyniknout i na menších nábytkových plochách. „Hladká zásuvková skříňka pod umyvadlo z řady COLOR, kterou neruší žádné úchytky a jiné konstrukční prvky, nechá naplno vyniknout barvu rozkvetlých narcisků, a to i při zachování dnes velmi žádaného minimalistického designu,“ říká Ing. Petr Blažek, generální ředitel Dřevojasu, v. d., tradičního českého výrobce koupelnového nábytku.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry