Bezpečná koupelna pro nás i naše děti

Jistě budete souhlasit, že domov je pro nás to nejbezpečnější místo. A všichni určitě chceme, aby to bylo bezpečné místo i pro naše děti. Bohužel statistiky však uvádějí, že děti do věku pěti let se nejčastěji zraní doma. Existuje velké množství nástrah, které naše nezbedné ratolesti mohou ohrozit. A koupelna, společně s kuchyní, patří k místům, kde jim hrozí největší nebezpečí. Na co tedy mimo jiné myslet již při zařizování?

Dobrým a praktickým tipem jsou například termostatické baterie

Za vznikem úrazu často stojí jen drobná nepozornost. Například vodovodní baterie bez blokace regulace teploty vody a páka sprchové baterie nastavená na horkou vodu. Vzniklé opaření je přitom nejen bolestivé, ale podle rozsahu zasažení těla a teploty vody může být i nebezpečné. Navíc následky, které po něm zůstanou, mohou znamenat dlouhodobé trauma. U některých baterií je navíc nutné si dávat pozor i na popálení. Horký je totiž nejen přívod teplé vody do baterie, ale ve většině případů i celé její tělo.

Čím si vytopit koupelnu?

Při výběru koupelnových těles nehleďte pouze na design, ale také na jeho „bezpečné provedení“. Děti rády překonávají překážky a při těchto hrátkách by se koupelnový „žebřík“ mohl snadno vytrhnout ze zdi. Tomu se lze vyvarovat použitím trubkového koupelnového tělesa KORALUX, jehož součástí je i certifikované = bezpečné uchycení. Pod touto značkou si můžete vybrat z mnoha typů a barevných provedení koupelnových radiátorů a topení tak sladit s barvou koupelny. K dispozici jsou tato otopná tělesa s rovnými i prohnutými trubkami, takže zapadnou jak do přísně geometricky laděné koupelny, tak i do prostor preferujících oblé tvary..

Mimo dosah dětí

Koupelnový nábytek by měl být též přizpůsoben dětem. Pozor na ostré hrany či madla. A věci, které běžně v koupelně používáte, by měly být uloženy mimo jejich zorné pole. Ideálně v uzamykatelné skříňce. Týká se to veškeré kosmetiky, elektrických přístrojů, holítek, úklidových prostředků …

Základem každé bezpečné koupelny by měly být i protiskluzové podložky a především dozor dospělé osoby.

Při výběru koupelnových těles nehleďte pouze na design, ale také na jeho „bezpečné provedení“



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Koupelna