České skiareály, kde si ještě zalyžujete před oblevou

TNBiz, 24.2.2017

Po opravdu mrazivé zimě přišla výrazná obleva, která zasáhla i české hory. A vypadá to, že nejde jen o teplotní výkyv. V noci se sice stále ještě budou držet teploty většinou mírně pod nulou, ale přes den už pod nulu prakticky neklesnou.

Lyžařské areály se proto pomalu chystají na konec úspěšné sezóny. Lyžuje se sice ještě na většině míst, ale z údajů o výšce sněhu je patrné, že už tomu tak dlouho nebude. Někde ještě sníh doplňují technickým zasněžováním, ale už je jasné, že následující víkend bude jedním z nemnoha příštích, kdy ještě bude možné vytáhnout lyže a pak je definitivně uložit do sklepa.

Sezónu už mají za sebou Chvalčov-Tesák a Zlatník-Biocel v Beskydech a Javorníkách. V Krkonoších se ještě lyžuje všude, ale na Šumavě zavřela hned tři střediska: v Javorné, Kocourov a Nové Hutě. Na Vysočině už skončil skiareál v Chotěboři a v Lužických horách zavřelo jediné tamní středisko v Horním Podluží. V Jeseníkách se už nelyžuje v Klepáčově. Krušné, Jizerské a Orlické hory jsou zatím bez omezení.

Při pohledu na tabulky výšky sněhu je jasné, že některá střediska jsou už těsně před uzavřením. Kromě toho, že sníh na sjezdovkách tam má často už jen třicet centimetrů, skiareály hlásí převážně mokrý nebo vlhký sníh, případně sníh technický. Vzhledem k předpovědi počasí to už lepší nebude. Pokud si tedy chcete tuto zimu ještě zalyžovat, máte jednu z posledních příležitostí...




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky