Dům s nízkou energetickou náročností. I to je dřevostavba

REKLAMA       Jiřina Kavková, 27.2.2017
Pokud už o dřevostavbě uvažujete, rozmyslete si, jakou technologii stavby zvolíte

Dřevostavby si v Česku našly své místo již před pár lety. Stavební materiál neškodí životnímu prostředí a navíc šetří peněženky majitelů. Jaké styly dřevostaveb jsou dostupné a jak si ověřit situaci na trhu, vám poradíme v tomto článku.

Typy dřevostaveb

Pokud už o dřevostavbě uvažujete, rozmyslete si, jakou technologii stavby zvolíte. Můžete si vybrat mezi montovanými sendvičovými dřevostavbami, dřevostavbami z panelů z masivu, dřevostavbami se sloupkovou konstrukcí, ale i moderními srubovými a roubenými stavbami.

Montované sendvičové dřevostavby a dřevostavby z masivních panelů se skládají z předpřipravených panelů, vyrobených v přesných formátech pro stěny, stropy i střechy. Masivní panely tvoří nosné konstrukce stěn a stropů. Dřevostavby se sloupkovou konstrukcí jsou domy z nařezaných fošen či hranolů na míru. Při stavbě se pospojují pomocí hřebíků a plechových spojek do skeletu. Za tuto dřevěnou síť se vkládá izolace. Dřevostavby z masivních panelů již není třeba blíže popisovat. Jejich zdi jsou, jak název napovídá, vytvořeny z vodorovně kladených trámů a kulatin.

Jak je to se zateplením

Dřevostavby mají vynikající izolační vlastnosti. Aby teplo neutíkalo, je vhodné zvolit jednu ze širokých možností zateplení . Nejčastějším způsobem je vložení tepelné izolace do připravených roštů obvodové stěny. Stěna se následně z obou stran zaklopí pomocí desek, ať už na bázi dřeva nebo odvozených materiálů.

Proč si lidé pořizují dřevostavby

Důležitou roli hraje pro majitele domu čas. Na bydlení totiž nečeká dlouho. A to směřuje hned k další velké výhodě - ušetří i na nákladech, jako je nájem za dosavadní bydlení. Dřevo zároveň vytváří atmosféru, že jste blíž přírodě. Stejně tak majitel nechce čekat, až dům vyroste. Proto přichází na řadu poptávání řemeslníků či stavebních firem.

Jak ověřím situaci na trhu

Časově nejefektivnějším řešením, jak sehnat v dnešní době odborníky na dřevostavby, jsou poptávkové servery. Výborně hodnocené jsou služby Poptávej.cz . Stačí zde vyplnit krátký poptávkový formulář a za krátký čas můžete očekávat nabídky přímo ve svém emailu. V případě novostaveb je dobré zmínit všechny důležité prvky jako zvolenou technologii a izolaci. Nabízející totiž mají lepší představu o tom, jak dlouho jim bude práce trvat. Zároveň ve formuláři uvádíte lokalitu realizace a díky tomu vás osloví zejména lidé z dostupného okolí. Obdržíte tak do emailu nabídky na míru vašim požadavkům.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba