Jak by Češi nejraději ukládali peníze? Jednoznačně do nemovitostí

Češi zkrátka chtějí hlavně dobře bydlet, což je jeden z důvodů, proč v oblíbenosti dlouhodobě hrají prim vlastnictví nemovitostí a pozemků. Za sebou nechávají všechny finanční produkty. Soupeřit s nimi v oblibě zvládne pouze stavební spoření se stabilní oblibou nad polovinou populace.

Výzkumná agentura IBRS se každé čtvrtletí ptá rovné tisícovky respondentů, jakou možnost spoření nebo ukládání peněz považují za zvlášť zajímavou. Ze spořících produktů je jasným vítězem stavební spoření, které má v oblibě 59 % populace. Lidé by však své finance rádi investovali i jinam. V únoru 78 % respondentů odpovědělo, že atraktivní je pro ně ukládání peněz do nemovitostí, 71 % považuje za ideální investici do pozemků.

Co se týče investic, jsme jako národ poměrně konzervativní. Máme rádi své jistoty a pevné zázemí, a proto je pro nás otázka bydlení velmi důležitá,“ komentuje výsledky výzkumu Jiří Šedivý, tajemník Asociace českých stavebních spořitelen.

Na následujícím obrázku jsou výsledky, které vychází od začátku roku 2016 pod názvem Barometr obliby spořicích produktů:

 Stavební spoření je oblíbené, protože jde nejen o spořicí, ale také úvěrový produkt. Obě strany téže mince jsou pro klienty zajímavé, a proto zvyšují jeho kredit,“ doplňuje tajemník AČSS Jiří Šedivý.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality