Velikonoční Mazanec

NATURHOUSE (NATURHOUSE), 13.04.2017
Tradiční Velikonoce se nepochybně pojí s pečením mazance, který má na svátečním stole každoročně své místo. Hospodyňky ho vždy pečou na velikonoční Bílou sobotu tak, aby by byl na Velikonoční neděli již nachystaný.




Dříve byl mazanec vzácností, neboť suroviny, ze kterých se připravuje, byly drahé. Dnes už ovšem toto řešit většinou nemusíme, spíše hledáme způsoby, jak si přichystat odlehčenou verzi. Pojďme si tedy takovou spolu upéci. 

 

Ingredience:

400 g špaldové mouky

50 g másla

1 polotučný tvaroh

2 lžíce oleje

prášek do pečiva (ve zdravé výživě lze koupit bez fosfátů)

rozinky

nasekané mandle

3 vejce

citronová kůra

citronová šťáva

2 lžíce medu

vanilkový cukr

 

Postup:

Smíchejte špaldovou mouku a prášek do pečiva, přidejte povolené máslo, tvaroh, olej, vejce, citronovou kůru a šťávu a přislaďte medem a vanilkovým cukrem. Nakonec přimíchejte předem namočené rozinky a mandle. Vypracujte těsto a vytvarujte z něj na pečicím papíře mazanec. Mazanec potřete rozšlehaným vajíčkem a posypejte plátky mandlí. 






o NATURHOUSE:    

NATURHOUSE je celosvětová síť výživových poraden s vedoucím postavením v České republice, na Slovensku i v zahraničí. Koncept byl založen v roce 1992 ve Španělsku a nyní provozuje na 2.000 výživových poraden ve 40 zemích světa. Přidaná hodnota konceptu tkví v osobním výživovém poradenství zdarma, dlouhodobé práci s klientem a širokém sortimentu exkluzivních produktů. Více než 5.500.000 osob dosáhly díky NATURHOUSE svého cíle snížit a kontrolovat svou váhu. V současné chvíli působí na českém trhu více než 70 poboček, které jsou ve valné většině provozovány samostatnými podnikateli – franchisanty. První pobočka byla otevřena společností REDUCCIA, s.r.o. v roce 2008.

 

Více informací na: www.naturhouse-cz.cz

 

 

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Zavařování a vaření